maanantai 1. elokuuta 2016

I'm doing this for you / Tampereen teatterikesä 1.8.2016

TTT:n Kellariteatterin ovella on vastassa nainen, joka ojentelee tulijoille pieniä vodkaryyppypikareita. Auttaa meitä rentoutumaan kuulemma. Olemmehan kaikki tulleet katsomaan esitystä hänen lehti-ilmoituksensa johdosta, Olemme yllätysyleisönä hänen amatööristand-upkoomikkopoikaystävänsä synttärikutsuilla. Mutta illan tähti ei koskaan saavukaan, vaikka kuinka opettelemme laulamaan Happy birthday to you:ta oikeasta sävellajista, ja tiedämme ettemme saa pitää jalkoja tai käsiä ristissä. Meidät on valmennettu hyvin, istumme pimeässä ja odotamme. Odotamme. Meille kerrotaan tarinoita pariskunnan suhteesta, aika intiimejäkin kohtia.


Kanadalainen Haley McGee vieraili pari vuotta sitten Teatterikesässä Oh my Irma -esityksellään. Silloin missasin sen, joten nyt tämä kuului ilman muuta omaan ohjelmistooni. Eikä tarvinnut pettyä. Esitys on salakavalalla tavalla hauska. Ei kuitenkaan sellainen missä nauretaan silmät vedessä. En edes tiedä oikein mille me naurettiin, ja saiko tälle nauraa edes. Koska tässä oli mukana häivähdys surumielisyyttä, ja sääliäkin naista kohtaa. McGee menee hyvin sisälle esittämänsä naisen sisimpään. Ja kaikki sieltä löytyvä ei ehkä ole niin kivaa...


Nainen on valmis menemään äärimmäisyyksiin miellyttääkseen miestä, järjestääkseen tälle synttäriyllätyksen, saadakseen tämän takaisin. Ja se herättää katsojassa monenlaisia tunteita. Yleisö otetaan mukaan esitykseen. Yhdeltä mieheltä lainataan puhelinta, toinen pitelee laukkua. Ja sitten ne meidän lauluharkat!

Lavalla on vain mikkiteline ja katosta roikkuu valkoisia ilmapalloja, ei sitä muuta tarvita. Ja metallinen vaatepuu. Haley McGee on hyvin ilmeikäs ja valovoimainen esiintyjä, ja saa hyvin yleisön mukaansa. Hänen kotisivuiltaan lisätietoja mm. I'm doing this for you:sta.


Kävin iltapäivällä Teatterikesän lehdistötilaisuudessa, jossa McGee kertoi esityksestään. Yksi kolmesta syystä tehdä tämä esitys oli se, että hän saa pitää blondia peruukkia :-) McGee halusi myös tutkia, miksi ihmeessä mies saa tehdä isoja romanttisia juttuja naiselle, ja sitä pidetään hienona, mutta jos nainen tekee samoin, häntä oudoksutaan. Niin, ja hän kertoi leiponeensa 350 cupcakea, tai ainakin tehneensä niihin kuorrutuksen.

Lopuksi syömme pienet ja herkulliset cupcaket ja poistumme paikasta, hieman hämmentynein mielin. Kun kaikki on riisuttu, mitä jää jäljelle?


Muut kuvat omia, mutta esityskuvan copyright Ashley Pettipas.
Näin esityksen ilmaisella pressilipulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti