sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Macbeth / Trafalgar Studios 9.3.2013

Lauantaina Trafalgar Studios -teatterin esityksenä Shakespearen Macbeth. Oltiin Minnan kanssa kahdestaan, koska Mia ei jostain syystä halunnut lähteä.


Paikat olivat erinomaisen hyvät, olivat ne toki aika hinnakkaatkin, mutta ihan sen arvoista! Oltiin 3. rivillä...

Tästä näkyy aika hyvin miten likellä oltiin... Loppukumarrukset

Jamie Lloydin ohjaama Macbeth oli varsin moderni versio, sijoittuen jotenkin dystooppiseen tulevaisuuteen; sota riehuu ja veri lentää. Sitä meinaan piisasi, siis verta ja suolenpätkiä. Eturivin ihmiset varmaan saivat ainakin kenkänsä märiksikin. Osa katsojista istui lavan takana, siellä oli sellainen pienempi katsomo-osio, jonka halkaisi leveä käytävä, mitä näyttelijät käyttivät kulkemiseen. Siitä avautui myös isot ovet suoraan kadulle, mistä loppuvaiheissa tuli osa porukasta sisään, siis sieltä kadulta.

Pääroolissa Macbethinä oli yksi maailman hurmaavimmista näyttelijöistä eli James McAvoy. Olikin varmaan paras Macbeth mitä olen nähnyt. Yksi asia mikä oli vielä superhienoa: kaikki puhui skottiaksentilla!! Iso osa näyttelijöitä olikin skotteja, kuten tietty myös McAvoy. Ei ihme että mies sai Olivier-ehdokkuuden roolistaan.


Claire Foy oli hieman vaisu Lady Macbethinä, mutta ihan kelvollinen. Sen sijaan Jamie Ballard Macduffina, Kevin Guthrie Lennoxina, Forbes Masson Banquona ja Hugh Ross Duncanina olivat oikein mainioita. Lisäksi tarttee mainita mielettömän symppis nuori Stuart Campbell, joka Macduffin lapsi, ja tosi otettu kun pyysin nimmaria stage doorilla :-)

Hieman ihmeteltiin yleisössä olleita muksuja, sillä tämä ei todellakaan ollut lastennäytelmä. Ei Macbeth mun mielestä ole sitä koskaan, mutta tämä versio varsinkaan. Hyvin väkivaltainen ja realistinen. Mutta mä tykkäsin kovasti! Ihan hirveän kovasti.

Tämä oli ensimmäinen näytelmä Jamie Lloydin Trafalgar Transformed-sarjasta tänä vuonna, ja hyvältä näyttää!

McAvoy keskellä, pää kääntyneenä

Esityksen jälkeen mentiin stage doorille, mulla oli lahja James McAvoylle (suomalaista suklaata ja kortti). Mutta se ei tullutkaan, ja onneksi joku henkilökunnan tyyppi kävi sanomassa ettei se tule, kun illalla on sitten toinen esitys. Muutamaa näyttelijää nähtiin, ja vaihdettiin muutamia sanasia, ja sain nimmarit käsiohjelmaan ja kuvia.

Forbes Massonilla oli ihana punainen parta!


Stuart Campbell oli tosi tohkeissaan raapustamassa nimmaria


Jamie Ballard oli vakava, mutta mainitsi käyneensä Suomessakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti