lauantai 2. maaliskuuta 2013

Hamlet / Helsingin kaupunginteatteri 1.3.2012

Joulun ja uudenvuoden välissä kävin katsomassa Helsingin Kaupunginteatterin Hamletin (ja toki kirjoitinkin siitä). Se jäi hieman mieleen, tai siis paljonkin siis, eikä vähiten Eero Ahon uskomattoman hienon roolisuorituksen ansiosta. Siitä asti olen pohtinut että pitäisikö se nähdä uudelleen, ja jos niin koska.

Nyt sitten kun tuli leffassa käytyä katsomassa 8-pallo, missä Aho taas säkenöi (ja roolissa oli paljon samaa kuin Hamletissa), niin sain uuden inspiraation mennä katsomaan Hamletia.

No, esityksiä oli keväälle jäljellä enää 4, ja muista syistä vain yksi (eli 1.3.) sopi omaan kalenteriin. Joten eikun sitten kyselemään saisinko matkaseuraa. Twitteristä löytyi Johanna ja Nanna, joiden kyytiin hyppäsin Riihimäen ABC:lla ja mukaan tuli myös Salla. Hankin mun ja Sallan liput, ja koska mä halusin mahdollisimman eteen ja mieluummin oikealle, niin oliko se nyt keskiviikkona kun ne lopulta ostin, niin ei saanu enää vierekkäisiä paikkoja. Permannon ihan reunaan ois mahtunu kyllä. Edelleenkin siis tilaa esityksiin on.

Juu, Klemettilä olikin poissa ja korvattu (ainakin tässä esityksessä, en tiedä muiden tilannetta) Risto Kaskilahdella. Joka sekin oli ihan hyvä roolissaan. Muutoin oli aika samanlainen kuin joulukuunkin versio. Jos kohta Aho irroitteli vielä enempi ja oli maanisen säkenöivä, varsinkin silloin kun Hamlet esittää hullua.

Jostain syystä tämä oli nyt toisella kerralla paaaaaljon parempi kuin ekalla. Silloinhan en oikein osannut sanoa pidinkö vai en, mutta nyt osaan sanoa että pidin ja tosi paljon! Olen todella tyytyväinen että menin katsomaan vielä toisen kerran. Kielikin tuntui paremmalta nyt, eikä se häirinnyt enää lainkaan se modernisoitu puhekieli. Hassua. Koko meidän porukka tykkäsi kyllä, vaikka Johannan harmikseen ei Klemettilää nähnytkään.

Tiia Louste, Eero Aho ja Anna-Maija Tuokko

Mä olin tuonut Eero Aholle pienen lahjan eli pullon samaani-terva-snapsia ja paketin englantilaista teetä, sekä hienon British Librarystä ostamani King Lear postikortin (näytelmä missä Ahokin muutama vuosi sitten oli mukana, siinä kun Esko Salminen oli King Lear). Loppukumarruksissa kurkki uteliaan näköisenä pussiin :-) Joo, tiedän ettei saanut kuvata, mutta otin vain nämä 2 lopuksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti