lauantai 9. maaliskuuta 2013

Opastettu kierros NT:ssä 8.3.2012

Mulla alkoi puoli kuusi opastettu kierros kulissien taakse ja Stephen läksi töihin. Joskus viikkoa aiemmin olin buukannut itelleni NT:n kierroksen ja se oli tunnin ja vartin mittainen. Oikein kiinnostava vilkaisu sekä Olivier että Lyttelton näyttämöihin. Cottesloe (missä mm. Curious Incident ja The Effect meni) on nyt lopullisesti suljettu ja avataan joskus kokonaan uudistettuna ja uudella nimelläkin. 

Siinä teatterin pihalla on nyt sitten tilapäinen punainen puukuutio The Shed silläaikaa kun uutta kolmatta pikkuestradia rakennetaan. Samaan syssyyn tekniselle henkilökunnalle tulee lisää tilaa. Opastuksen vetäjä oli hyvä, ja seurattiin Olivierissä This House-näytelmän äänentoistolaitteiden testausta, ja oli siellä jo joku näyttelijä lavalla avaamassa ääntään ja kierimässä lattialla.

Opastettua kierrosta voi lämpimästi suositella, ja tarjolla on eri kierroksia mm. puvustamoon ja tekniikkaankin. Tämä oli enempi sellainen yleiskierros. Mua on aina kiinnostanut erilaisissa paikoissa mitä kulissien takana tapahtuu. Kierroksen rakenne vaihtelee aina hieman sen mukaan mitä näyttämöillä on menossa ja minne kaikkialle pääsee kurkistamaan. Liput (£8,50) kannattaa varata etukäteen. Lisäinfoa teatterin sivuilta.

Ostin myös sekä This Housen että People-näytelmistä käsiohjelmatkin, kun meinaan mennä kummankin katsomaan Hesaan keväämmällä kun ovat NTLive ohjelmistossa. Kierroksen jälkeen sitten juoksujalkaa Thamesin yli ja Piccadillylle Harold Pinter teatteriin, kun oli treffit Marien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti