perjantai 29. maaliskuuta 2013

Olivier ehdokkaat 2013

Saako tästä olla jo järjettömän innoissaan, vaikka palkintoseremonia on vasta 28.4.? Nimittäin Olivier-teatteripalkintoehdokkaat julkaistiin eilen, ja lista on vähintäänkin vaikuttava. Monta mun ehdotonta suosikkia mukana, ja ihanaa on huomata miten monta näistä näytelmistä on tullut itse nähtyä!

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time johtaa veikkauksia, sillä se sai peräti 8 ehdokkuutta! Varmaan mukana kaikissa kategorioissa missä vaan mahdollista. Hienoa, sillä oli se niin upea näytelmä. Ihana mennä katsomaan sitä huhtikuussa vielä kerran!

Best Revival Play:
Twelfth Night
Macbeth
Old Times
Long Day’s Journey Into Night

Näistä olen nähnyt kaikki muut paitsi viimeisen. Mutta tänään juuri tuli Twitterissä tietoa että Digital Theatre julkaisee sen samanlaisena tallenteena kuin aiemmatkin; olen 2 näytelmää heiltä ostanut, ja ollut supertyytyväinen! Hienoa, koska siinä on David Suchet pääroolissa ja se on hyvä näytelmä noin muutenkin. 

Kauhean vaikea sanoa mikä näistä olisi paras, mutta kyllä se kahden ensimmäisen puoleen kallistuu, melkein sanoisin että Macbeth olisi mun suosikki...

MasterCard Best New Play:
Curious Incident of the Dog in the Night-Time
This House
Constellations
The Audience

Näistä en ole nähnyt kuin ekan, mutta onneksi NT Live:nä toukokuussa This House ja huhtikuussa paikan päällä The Audience (ja mikäli saisin sille illalle liput Peter And Aliceen, niin Audience Finnkinolla kesäkuussa NT Live-katsonnassa kuiteskin).

Best Actress:
Helen Mirren for The Audience
Billie Piper for The Effect
Kristin Scott Thomas for Old Times
Hattie Morahan for A Doll’s House

Kaksi keskimmäistä nähty ja ilman muuta Billie Piper vie pidemmän korren. Tosin Helen Mirren on varmaan myös hyvä roolissaan kuningattarena, sen näen sitten myöhemmin keväällä.

Best Actor:
Mark Rylance for Twelfth Night
Rupert Everett for The Judas Kiss
James McAvoy for Macbeth
Luke Treadaway for Curious Incident of the Dog in the Night-Time
Rafe Spall for Constellations

Näistä muut on nähty paitsi viimeinen. Kamalan vaikea valinta, koska kaikki 4 herraa olivat niin sairaan loistavia! Mutta ehkä mä taipuisin Luke Treadawayn kannalle kuiteskin. Vaikka toisaalta James McA oli kanssa ihan mielettömän loistava... Tämä on ehkä vaikein kategoria.

Best Director:
Jeremy Herrin for This House
Marianne Elliott for The Curious Incident of the Dog in the Night-Time
Simon McBurney for The Master And Margarita
Stephen Daldry for The Audience

Näistä mun suosikki on Curious Incident. This House ja The Audience kun odottavat vielä näkemistään.


Joo-o, hyviä valintoja kyllä tänä vuonna ehdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti