keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Killer Joe / Valkeakosken kaupunginteatteri 26.3.2013

No joo, Tracy Lettsin Killer Joe näytelmää kohtaan oli suuria odotuksia. Ja itse näytelmä olikin hyvä, mutta tarttee sanoa että Valkeakosken kaupunginteatterin versio ei mikään kauhean erikoinen toteutus ollut. En tiedä oliko vika ohjauksessa (Kimmo Virtanen) vai hieman heikompitasoisissa näyttelijöissä, vai missä. Haluaisinpa nähdä tuon *hyvillä* näyttelijöillä ja pikkasen suuremmalla budjetilla toteutettuna! Kävin näytelmän katsastamassa 26.3.



Killer Joe kertoo trailerissa asuvasta luuseriperheestä, jonka poika on narkkari, isä juoppo, sisko vähän kahjo ja ei äitipuolellakaan hyvin mene. Pojan ajauduttua huumevelkoihin jää ratkaisuksi pistää lasten äiti ja siis miehen exä lihoiksi, ja kuitata henkivakuutusrahoilla velat pois. Valitettavasti palkkamurhaaja Killer Joe haluaa rahansa ennakkoon, eikä odottaisi vakuutusrahoja. Onneksi suostuu ottamaan vajakki-siskon pantiksi. Tarina on siis kiinnostava; raaka ja tyly ja arkinen.

Tracy Lettsin Elokuu on ihan kamalan hyvä näytelmä (ja odotan loppuvuonna ilmestyvää leffaa kovasti), ja tässä on paljon samaa. Miten perhedynamiikka toimii...

Killer Joe on ultracool, kohtelias ja psykopaatti tappaja, josta Olli Myyrä ei oikein saa otetta (voi kun vaikka Eero Aho voisi olla tässä, tai Tommi Korpela!!). Kaikki muutkin näyttelijät olivat mulle outoja/uusia, tai ei ainakaan mitään suurta vaikutusta aiemmin tehneitä. Ei niissä nyt mitään varsinaista vikaa ollut, mutta...


En tosin ole Valkeakoskella ennen teatterissa ollutkaan. Ja en hetkeen ehkä taas menekään... Palvelu oli kyllä tosi hyvää, ja itse rakennuskin aika viehko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti