lauantai 30. joulukuuta 2017

Mestari ja Margarita / Kansallisteatteri 29.12.2017

Kyllähän tämmöinen spektaakkeli pitää uudelleen nähdä! Eli näin kyllä Anne Rautiaisen ohjaaman Mestarin ja Margaritan ensi-illassa, mutta se oli jo syyskuun alussa eli pieni ikuisuus sitten. Olin niin ekstaasissa koko esityksestä, ja tiesin heti silloin että tämä on pakko nähdä uudelleen. Joten sitten tähän joulun ja uudenvuoden väliselle rospuuttoviikolle oli hyvä ottaa. Ja sain vielä hyvää teatteriseuraakin, kiitos vaan JP. Ja kun ohjaajakin sattui taas samaan esitykseen että sai kehuttua, taas kerran :-)


Ensi-illan jälkeen oli tähän tullut paljon rentoutta ja varmuutta mukaan peliin. Willensaunan intiimissä tilassa katsoja tulee oikeasti vedetyksi mukaan unenomaiseen tilaan koko näytelmän ajaksi. Ikäänkuin tohtori Woland ottaisi sinutkin mukaan siihen omaan maagiseen matkaansa Moskovaan. Nyt oli aikaa fiilistellä pieniä yksityiskohtia, nauttia mykkäelokuvamaisesta tunnelmasta, ja valua rennoksi penkkiään vasten. Antaa teatterin taian täyttää itsensä kokonaan.


Siinä on oma juttunsa kun on katsomassa esitystä uudelleen. Ei tarvitse keskittyä kauheasti siihen mitä tästä pitäisi kirjoittaa lukijoilleen, vaan voi ainoastaan nauttia. Ja luultavasti huomata paljon pieniä juttuja, mitä ei ekalla kerralla pannut merkille. Tai vaikkei huomaiskaan, niin ei tarvitse ainakaan stressata että muistaako kaiken.


Koko ensemble oli loistava, taas, mutta erityisesti Juha Varis oli hirveän upeassa vedossa. Nyt oli rento ja kujeileva, suorastaan pirullinen kissa kehissä! Ja Pietu Pietiäisen valosuunnittelu, voi jehna. Se taskulamppukohtaus oli mykistävä.  Edelleekin kaikki kehut mitä ensi-illasta sanoin pätee. Nukketeatteriosuuksista pidin taas tosi paljon myös. Ja nyt kun istui enemmän vasemmalla puolella niin esim. raitiovaunukohtaus toimi vielä paremmin.

Hyvin on kevään esityksetkin myyneet eli mikäli mielit katsomaan, niin huhti-toukokuulle saa vielä lippuja. Ja ehdottomasti suosittelen - oli vuoden 2017 parhaita teatterikokemuksia..


Kuvien copyright Tuomo Manninen
Näin esityksen alennushintaisella lipulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti