torstai 8. elokuuta 2019

Circus Ruska: Väliaikaista / Torni-hotellin edusta, Teatterikesä 8.8.2019

Meinasi kokonaan unohtua kirjoittaa tästä pienestä Tampeeen Teatterikesän OFF-ohjelmiston ilmaishelmestä!Cirkus Ruskan esityspaikka oli tavanomaisista ihanan poikkeava eli Tampereen vanhan ratapiha-alueen veturien kääntöpyörä, joka on onneksi jätetty Torni-hotellin edustan aukiolle menneestä muistuttamaan. Haitarinsoiton säestyksellä viisihenkinen kukkamekkoiskuryhmä taituroi atleettisen Ebenezer Aidoon kanssa, sekä kääntöpyörässä että tantereellakin.

         

Jaa, miksikö esityksen nimi oli Väliaikaista? Koska se oli kuulemma ainoa biisi mitä Laura Tikka osasi hanuristaan soittaa. Tosin tuli sieltä muitakin säveliä sittemmin, mutta Väliaikaista säesti Tikan nuorallakävelyä! Esitys oli kiva parikymmenminuuttinen raapaisu monenlaiseen sirkukseen. Oli hulavanteita ja cyr-rengasta, oli käsilläriipunta-akrobatiaa, pariakrobatiaa permannolla ja loikkia. Oli Aidoon trikkaus/akrobatiashow.

Kaiken kaikkiaan iloista menoa ja meininkiä ja sellainen raikas kesälook niiden kukkamekkojen ja sinisävyisten räsymattojen kanssa. Yleisöä oli aika paljon, kaikenikäisiä - ja kaikki olivat myös tosi innokkaasti mukana kannustamassa.


Esiintyjistä Ilona Jääski, Elina Mäkelä, Kamilla Nisso ja Eveliina Saxman toimivat Sorin Sirkuksessa opettajina eli homma on hyvin hanskassa. Hanurilla Tikka veti Ajetaan me tandemilla ja Satumaan, ja kaikki viihtyivät. Ja varsinkin lapsikatsojilla tuntui olevan tosi lystiä kun esiintyjien mekot tippuivat korviin käsilläseistessä. Onneksi alla oli pidempipunttiset pitsipöksyt.


Tämmöisiä pieniä iloisia ja ilmaisia kaupunkisirkustapahtumia soisi olevan kaupunkien katukuvassa muutenkin kuin Teatterikesän aikana. Nyt tämä nähtiin kuudesti kolmen päivän aikana, ja ainakin tähän ensimmäiseen yleisö löysi tosi hyvin! Kätevästi Noutoparkkiin sai auton ja kerkesi vielä puolen tunnin ilmaisparkin aikana esitykseen ja takaisin.

Kiitos taitavat esiintyjät!

Kuvat otin itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti