maanantai 17. marraskuuta 2014

Frankenstein / NT Live 17.11.2014

Olen jo tainnut tipahtaa kärryiltä montako kertaa tämä näytelmä on tullut NT Livessä tullut nähtyä. Aika monta kuitenkin. Mutta aina siitä saa jotain uutta irti. Nytkin oli Tampereella sali melkein täynnä, paljon uusia katsojia.

Tällä kertaa Finnkino näyttää molemmat versiot viikon välein. Nyt ensin oli se ehkä hitusen parempi eli Benedict Cumberbatch Creaturena. Jaksan edelleen ihmetellä sitä fyysisyyttä ja täydellistä heittäytymistä rooliin. Ja edelleen mua nyppii jotenkin kun Jonny Lee Miller hikoilee peruukissaan Frankensteinina niin kauheasti. Eihän se sille mitään voi, mutta lähikuvissa kun hiki vaan valuu puroina niin on se ällöä.

Creaturea maskeerataan esityskuntoon

Tarina vaan on kaunis, ja kamala. Hirviö on täysin tyhjä taulu, minkä yhteiskunta muokkaa tuommoiseksi. Eihän se alkujaan mikään hirviö edes ole, vaan todella hyvä ja lämminsydäminen. Itseään saavat ihmiset syyttää.

Naomie Harris on niin ihana kanssa, haluaisin nähdä hänet teatterin lavalla vielä joku kaunis päivä.

Ärsytti kun niin monella oli popcornia ja rapisevia karkkipusseja, mutta kerrankin yleisö söi niitä hiljaa! Ei häirinnyt lainkaan. Tästä siis aplodit Tampereen Plevnan yleisölle!


Ei tästä nyt mitään uutta sanottavaa löydy, muuta kun menkää katsomaan ainakin nyt se toinen versio ensi maanantaina, mikäli tän missasitte. Siinäkin Cumberbatch on ylivertaisen hyvä, mutta nyt vaan Frankensteinin roolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti