sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Dark Side of the Mime / Tampereen Teatteri 22.11.2014

Luin tästä keväällä Hesarista, ja harmittelin vietävästi kun siinä vaiheessa olin missannut mahdollisuuteni. Suureksi ilokseni bongasin alkusyksystä, että se saapuu muutaman esityksen vierailulle Tampereen Teatterille. Liput lähti varaukseen samantein ja lunastinkin ne ilman että oli tietoa mistä saan seuralaisen mukaani. Onneksi Talle järjesti "sokkotreffit" ja sain seuraa, vaikka sittemmin kävikin ilmi, että sokkotreffiseurani Eija olikin vanha tuttu! Vielä parempi juttu siis.


Marc Gassot on ottanut perinteisen, ehkä hieman pölyisenkin mimiikan hampaisiinsa ja suorastaan räjäyttänyt siitä kaikki hämähäkinseitit pois. Ihan turhaan ei tällä ollut ikärajana K18. Valtavan hieno esitys, mutta ei kaikille kovin pienestä säpsähtäville tarkoitettu. Akse Petterson vastaa ohjauksesta.

Marc on kyllä huipputaitava. Miten ihmeessä hän saa aika vaivattoman näköisesti loihdittua katsojien eteen toinen toistaan irvokkaampia näkyjä...? Oli kyseessä teurastukset, suihinotot, naisen nahkoihin pukeutuminen, moottorisahalla päiden katkonta... Sukelluskohtaus (samoin kuin siihen yhteenkin ruumiinaukkoon sukeltaminen) oli toteuttu taitavasti, äänien vaimentumista myöten.


Aina välillä palattiin iloiseen ja kepeään musiikkiin ja miimikko tanssahtelee keveästi ympyrää... Ja ta-daa, sitten taas takaisin siihen K18-kamaan.

Esityksessä on mukana myös ääniä, nimittäin loistava äänitehostemies-muusikko Karl Sinkkonen vetää nurkassa kaikenlaisia tehosteita. Eikä Marc itsekään hiljaa ole. Suhinat, surinat ja sellaiset olikin ihan jees, mutta jostain syystä omiin korviin töksähti kun mukaan otettiin ihan sanat. Ehkä englanti olisi vielä voinutkin mennä, mutta suomi ei. Se oli kyllä ainoa pienen miinuksen saanut asia koko hoidossa.

Tunnin verran kun nauraa kippurassa niin voin sanoa että poskiin koskee, ja kovasti.


Ei voi kauheasti kertoa mitä muuta esityksessä tapahtuu, mutta helkkarin viihdyttävä se on. Yleisökin pääsee/joutuu mukaan, eikä todellakaan auta istua "turvassa" rivin keskellä, tai katsomon takaosassa. Avustajat saivat kyllä suuret aplodit. Yhdessä kohdassa herra miimikko heittäytyi suoraan syliimme ja ryömi siitä penkkiriviämme eteenpäin...

Talle haastatteli Gassotia ihan juurikin, kannattaa lukea, sieltä hieman taustatietoja mistä Dark Side of the Mime sai alkunsa. Talle kävi toki esityksenkin katsomassa.

Muutama lehtijuttu Dark Side of the Mimesta; NYT-liitteessä viime huhtikuussa, ja Hesarissa toukokuussa.

Nyt on myös mahdollista tukea tämän viemistä Edinburghin fringe-festareille 2015!!


Ylimmän kuvan copyright Sabrina Bqain.
Muut kuvat copyright Teemu Nurmelin.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Talle!! JA kiitos myös "sokkotreffeistä".

   Poista
 2. Huhhuh, aikamoista kamaa kyllä tämä selvästi! Pitääpä nyt tärppeillä jos tämä tulisi uudestaan jossain vaiheessa, samalla tai uudella setillä, kuulostaa aika villiltä.

  VastaaPoista
 3. Juu, mä menen oitis katsomaan uudelleen jos ja kun jonnekin tulee.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Osittain hauska. Osittain putosin kärryiltä ihan täysin mitä tapahtuu missä mennään.
  osittain esitys oli todella raaka muttei silti hauska.
  Liikaa poskeen ottoa monen makuun. Lopussa tahti yleisön näyttelijän vauhdittamana sai esityksen lentoon, se oli hulvaton 5 minuuttia mutta ilman todella hyvää yleisö suoritusta ei koko kohtaus olisi lähtenyt saamaansa lentoon. Oli ihan mielenkiintoista nähdä, mutta ei kiitos toista kertaa, ei ollut minun juttu vaikka tykkäänkin mustasta huumorista.

  VastaaPoista