maanantai 10. marraskuuta 2014

Musikaalikonsertit / Tampere 8.11. ja Pori 9.11.

Eclipsis ry on mainio yhdistys, jonka päätarkoitus on tehdä keski-eurooppalaisia musikaaleja tutummaksi Suomessa. Viime vuonna yhdistys järjesti kaksi konserttia (joista osallistuin Tampereen Olympia -salissa pidettyyn 13.5.2013), ja nyt marraskuussa sitten myös kaksi. Tampereen konsertissa olin järjestyksenvalvojana, ja Porissa sitten ihan maksavana asiakkaana. Olen kovasti tyytyväinen että menin molempiin, koska ohjelmisto oli osittain erilainen, ja laulajatkin. Tai pikemminkin ehkä niin että lauantai oli vähän niinkuin harjoitusta sunnuntain isompaa tapahtumaa varten.


Lauantain konsertin nimi oli Kreivin Muotokuva - näyttämömusiikin aatelia, ja laulajina olivat Géza Egyházi, Johanna Kalmari ja Leena Rousti. Kaksi viimeksimainittua lauloivat aikanaan Seinäjoen Kaupunginteatterin Tanz Der Vampire:ssa (Dance of the Vampires), josta nämä laulukonsertit ovat lähteneetkin liikkeelle. Géza laulaa Kreivi Von Krolockin roolia Budapestin produktiossa vuosittain.


Leena & Johanna ja I Know Him So Well (Chess)

No siis. Pianon takana säestämässä maanmainio Jukka Nykänen. Ohjelmistossa myös oopperaa, operettia ja ikivihreitä (mm. My Way) niiden musikaalinumeroiden lisäksi. Ei mitään valittamista konsertista, paitsi yleisöä olisi saanut olla lisää. Mutta lauantai-iltapäivä, ja ei lehtimainontaa = huono yhtälö. Vanhan Kirjastotalon musiikkisali on kyllä keskeisellä paikalla ja muutenkin kiva, mutta katsojan silmät hakeutuvat repsottaviin ikkunapahveihin parvella. Istuin suht edessä ja siihen piano kuului ehkä hieman liian kovalla. Jukka taitaa tykätä soittaa kovalla volyymilla :-)Eniten tykkäsin kyllä musikaalisävelmistä, ja niissä eniten parista Tanz-biiseistä. Jotka oli tietenkin jätetty loppuun :-) Lisäksi saatiin maistiaisia musikaaleista Chess, Jekyll & Hyde, Les Mis, Elisabeth, Phantom of the Opera, Dracula...

Kaiken kaikkiaan mukava lauantai-iltapäivä - kiitos Eclipsis!


Kreivi Jyri vaanii taustalla kun Leena aloittaa laulamaan...

Sitten sunnuntaihin. Märkä ajokeli Poriin, ja masentavan pimeä tie... Mutta ehdin kuin ehdinkin ajoissa!

Kun Kaikki Pimenee - eurooppalainen musikaalipuree oli sunnuntain konsertin nimi, ja aika hyvä nimi olikin. Mikalesgårdenin juhlasali oli kiva paikka. Enemmänkin katsojia olisi mahtunut, mutta lauantaiseen määrään verrattuna ihan mukavasti väkeä oli saapunut viettämään sunnuntai-iltaa. Pianon takana taas mestarillinen Jukka Nykänen.

Nyt paikalla oli sitten enemmänkin Tanz -väkeä, sillä lauantain kolmen solistin lisäksi mukaan liittyivät Jyri Lahtinen, Jouko Enkelnotko ja Ville Salonen. Sunnuntain ohjelmisto oli kokonaan musikaalimusiikkia, niinkuin konsertin nimikin kertoo.Ensimmäisellä puoliajalla tuttuja ja tuntemattomampiakin helmiä. Erityisesti mieleen jäi Jyri Lahtisen vetämä Les Mis-laulu Tähdet ja Ville Salosen tulkitsema Tyhjät tuolit, tyhjät pöydät, samasta musikaalista. Ja itse asiassa moni muukin tulkinta hiveli korvia.

Tokassa osiossa kuultiin enemmän Abba-miesten Chess-musikaalia ja sen uutta Marika Hakolan suomennosta. Tämä olisi kiva joskus nähdä näyttämölläkin. The Mist Dracula -musikaalista Johannan tulkitsemana oli myös vaikuttava.


Johanna fiilistelee Draculan tunnelmissa

Konsertin kohokohta saatiin sitten viimeisenä, kun Tanz Der Vampire pääsi vauhtiin. Peräti kuusi kappaletta eri solistivaihtoehdoilla. Kaikki mahtavia, mutta erityisesti Villen ja Joukon duetto (Wenn Liebe in dir ist), Totale Finsternis ja ennenkaikkea Jyrin esittämä Vor dem Schloss. Jyrin ja Gézan duettona kuultu Die unstillbare Gier ei ollut pöllömpi sekään.

Kolme kovaa: Jyri, Géza ja Ville

Aivan mahtava konsertti, ja vaikka liput olivatkin aika kalliit (35€), niin joka pennin arvoista oli. Lisää lisää! Paluumatkalla kyydissäni Tampereelle matkasivat Eclipsiksen puuhanaiset Laura ja Marika sekä unkarilaisvieras Géza.

Nyt sitten tekee mieli nähdä tukku musikaaleja, lähteä uudeksi vuodeksi Budapestiin Tanzin esityksiin (missä Géza laulaa) ja kaikkea muuta. Niin, ja Vaasan kaupunginteatteriin on tammikuussa tulossa Bernsteinin ooppera Candide, missä Ville laulaa päärooliin. Kiitos vaan inspiraatiosta (ja tulevasta rahanmenosta)...
Kuvat ovat kaikki sunnuntailta ja omiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti