sunnuntai 27. elokuuta 2017

Nukketeatterifestivaali Sampo 2017 on täällä!

Legendaarinen Nukketeatteri Sampo täyttää tänä vuonna 40 vuotta, ja sen kunniaksi järjestetään ensimmäistä kertaa kansainvälinen nukketeatterifestivaali Helsingissä! Sampo 2017 tarjoaa aimo kattauksen niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin vieraita, sekä lapsille että aikuisille. Tarjonnan monipuolisuudesta ei ainakaan tämä ohjelmisto jää kiinni.


Ensimmäiset esitykset alkavat tänään tiistaina ja jatkuvat aina sunnuntaille asti. Tarjolla on nukketeatteriesitysten lisäksi työpajoja (ammattilaisille on vielä erikseen oma masterclass) ja mm. ihana elokuva Strings , ääninäyttelijänä mm. James McAvoy. Elokuvasta on kaksi ilmaista esitystä sekä luento. Lisäksi iltaklubilla voi hengailla vaikka joka ilta, ja on luvassa ihan ilmaistakin ohjelmaa. Esityspaikkojakin on kuusi.

Omia tärppejäni festarin monipuolisesta ohjelmistosta:

* Ranskalainen Blick Théâtre: [hullu] josta on esitykset ti ja ke Savoy teatterissa. Menen katsomaan tämän tiistaina. Pitäisi olla todella kiinnostava.

* Turkulainen TEHDAS Teatteri: John-Eleanor, jonka missasin aikoinaan, mutta nyt sitten! Lauantai-iltana on ainoa esitys, ja tämä on vain aikuisille.

* Fekete Seretlek: KAR tulee Tsekeistä ja pohjaa tarinansa Anna Karenina-klassikkoon. Myös aikuisille pelkästään, ja yksi ainoa esitys lauantai-iltana.

* Kuuma Ankanpoikanen: Missing Amelia Earhart. Tämän näin maaliskuussa ja tykästyin kovasti! Kadonneen naislentäjäsankarin tarina herkästi ja hellyyttävästi kerrottuna. Yli 13-vuotiaille. Esityksiä vain yksi, sunnuntai-iltapäivänä.


  

* Matija Solce: Koiran elämää. Tämä kiinnostaisi kovasti, mutta en nyt valitettavasti pääse katsomaan. Esitys sunnuntaina, ja yli 12-vuotiaille. Natsit ja nykyajan massamediapropaganda fuusioituvat tai jotain. Pitäisi olla mustahuumorinen.

* Suomalainen Animaform/Satu Paavola: Bette ´Sis´ O´Valley Tämäkin olisi kiinnostanut, mutta perjantain ainoan esityksen aikaan olen toisaalla teatterissa. Syvässä etelässä liikutaan jazzin maailmassa, ja vain aikuisille.

* Milla Risku: Circus Strada (Helsinki/Tukholma) esittää maailman pienintä sirkusta! Kiinnostaisi nimenomaan Punch and Judy-, Pulcinella- ja Kasper-perinteiden vuoksi, mutta en harmikseni pääse tännekään. Keskiviikkona esitykset suomeksi ja ruotsiksi.


Näiden lisäksi monta muutakin kiinnostavaa juttua! Koko ohjelma, esityspaikat ja lipunostohommelit löytyvät festivaalin omilta sivuilta eli seuraa linkkiä. Lippujen hinnatkaan eivät ole ihan mahdottomia ja lisäksi voi ostaa sarjalippuja.

Koska olen totaalisen hurahtanut nukketeatteriin, niin toivotan uuden festivaalin avosylin vastaan! Nukketeatteritapahtumia ei voi koskaan olla liikaa.


Nyt siis kannattaa selata omaa allakkaa, vierailla festarien kotisivuilla tai toimistolla (Nukketeatteri Sampon tilat, Erottajankatu 7) ja mennä itse paikan päälle toteamaan, että mielikuvasi nukketeatterista ovat luultavasti todella pölyttyneet ja vanhanaikaiset. Tee kuten minä muutama vuosi sitten ja koe nukketeatteriherätys! Oikeasti kannattaa.


Kuvien copyright Uupi Tirronen / Sampo 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti