sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Priscilla Queen of the Desert Tukholmaan!

Huomasinpa viikonlopulla, että eräs suosikkielokuvistani, tai lähinnä siitä tehty musikaali, tulee Tukholmaan ensi syksynä!! Kyseessä on nimittäin australialainen Priscilla - Queen of the Desert. Leffan olen nähnyt monta monituista kertaa ja musikaalin Lontoossa muutama vuosi sitten. Musikaalille (ja sen eri versioille) on oma sivunsakin.

Aivan huikean hauska (ja hetkittäin surullisempikin) tarina kolmesta drag queenista, jotka matkaavat bussillaan Sydneystä Alice Springsiin esiintymään. Matkalla sattuu ja tapahtuu, ja kolmen räiskyvän tyypin elo ja olo bussissa on hetkittäin aika haasteellista. Leffassa Anthony/Mitz roolia esittää Hugo Weaving, Ralph/Bernadette on Terence Stamp ja nuorena adoniksena Adam/Felicia on Guy Pearce.

No, musta tuntuu että vaikka Weaving on ollut tosi loistava niin Mr Smithinä Matrix-trilogiassa kuin Elrondina LOTR-elokuvissa, niin tämä on kyllä miehen paras rooli. Sama pätee kyllä Guy Pearceen.

Leffa sai aikanaan Oscarinkin 1995 parhaasta puvustuksesta - ja ihan syystä!

Yksi iso osa niin elokuvaa kuin tietenkin musikaaliakin on se musiikki. Koska kyseessä on drag-artistit, kuullaan paljon discoklassikoita Gloria Gaynorista Donna Summeriin.


Musikaalista, vas. Mitzi, Bernadette ja Felicia

No, nyt tämä sama musikaaliproduktio tulee Tukholmaan. Siis KAIKKI on samaa kuin Lontoossa, mutta esiintyjät paikallisia. Jo pelkästään tämä saa mut ihan sekaisin ilosta, mutta ei tässä vielä kaikki. Ne esiintyjät.

Ensinnäkin Björn Kjellman on Bernadette. Viimeksi tämä charmantisti harmaantunut herra nähtiin Suomenkin telkkarissa aivan järisyttävän hienossa kolmiosaisessa sarjassa Torka aldrig tårar utan handskar (Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin) josta mun on pitänytkin kirjoittaa oma postaus (kaikki osat vielä Areenassa nähtävissä). Björn on esiintynyt paljon niin musikaaleissa kun perinteisimmissä näyttelijänrooleissa.

Toisekseen Jesus Christ Superstarissa nyt kohta vuoden verran Jaakob nuoremman roolin laulanut Erik Hoiby tulee olemaan Felicia! Huh!

Naispääosassa on Pernilla Wahlgren, jolla on kanssa vankka musikaalitausta... Mä en oikeestaan tiedä ketä se esittää, koska roolinimi on Diva. Onko se sitten se Alice Springsissä asuva kasinonpitäjä vai sitten vaan joku Drag Queen...? No, eiköhän siitä selviä lisää myöhemmin.

Jaaaaa, sokerina pohjalla: Mitzin roolissa kukapa muukaan kun maailman ihanin Patrik Martinsson!! Mä oikeasti meinasin pyörtyä kun luin tämän!!


Mä niinkun oikeestaan etsin tietoa missä herra Martinsson esiintyy seuraavaksi kun JCS:n esitykset keväällä loppuu, koska aattelin että oli se mikä hyvänsä (vaikka tavallinen näytelmä, ruotsiksi) niin menisin katsomaan. En voinut käsittää uskomatonta onneani kun aloitin etsinnät Göta Lejonin sivuilta ja näin Priscillan mainokset!

Ensi-ilta on 21.9. ja kuinka sattuukaan, että Viggon lasten luonnetesti on Ruotsissa seuraavana päivänä! Eli olen sen viikonlopun kuitenkin maassa. Lipunmyynti alkaa 22.2. ja koitan siis saada liput tuohon ensi-iltaan, niin pääsee samalla reissulla. Sitten jos se on (ja luultavasti onkin) loistava, niin Nokian Nipot vois pikkujoulumatkailla sinne, ja Tukholman koiranäyttely on taas joulukuussa ja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti