perjantai 15. helmikuuta 2013

Yksi Lensi Yli Käenpesän / Lempäälän Ns 14.2.20

Torstaina oli elämäni ensimmäinen kerta kun kävin Lempäälän Nuorisoseuran talossa. Olikin mukava yllätys kun lipun hinnalla sai käsiohjelman, narikan sekä pullakahvit väliajalla. Sekä vielä kaksi lippua yhden hinnalla! Syynä oli ystävänpäivä, mitä en tullut lainkaan ajatelleeksi kun lippuja varailin joskus alkuvuonna. Mutta mikä ihana yllätys! Ei lippujen hinta nyt muutenkaan niin päätähuimaava ollut (16 e kpl), mutta toki kivempi saada vielä puoleen hintaan.

No joo, näytelmänä oli Ken Keseyn kirjaan perustuva Yksi Lensi Yli Käenpesän. Kaikki on varmaan nähneet Jack Nicholsonin tähdittämän leffan, ja moni on varmaan lukenut klassikkokirjankin. Tämä versio oli suht uskollinen molemmille. NS-talo oli hyvin muutettu mielisairaalaksi. Henkilökunta oli pukeutunut hoitajiksi ja väliaikakahvillakin oli tarjolla lääkepikarillinen meille potilaille! Aivan loistavaa!

Sami Parkkisen suomennos toimi ihan mallikkaasti. Esityksen oli ohjannut Pia Koponen.


Esitys oli oikein hyvä, Randall McMurphynä ihan huikean hieno Jari Lehto. Pieni mies ja sellanen hyvä supliikki ja letkeä lavapreesens. Päällikkö Bromdenina taas isokokoinen kaljuhko Eero Väätäinen. Tässä oli annettu Bromdenille hieman enemmän kertojan ääntä... Hullujen näyttelijät olivat oikein passeleita, ainoa joka mua hieman häiritsi oli Billy Bibbittin esittäjä Paula Länsirinne. Ei siis se että se oli nainen, vaan ylipäätään ei ollut mikään varma esitys.

Valot ja pelkiustetty lavastus, mutta ne kaikki rummut tai videoilla toteutetut lentävät hanhet ja muut, todella vaikuttavaa. Harrastajateatterin esitykseksi aivan erinomainen! Pyörii Lempäälässä vielä huhtikuun alkuun asti, joten kannattaa mennä katsomaan jos vaan mahdollista.

Kaikesta (siis myös tästä) sitä nykyään tehdään traileri!


Kuvan copyright Lempäälän-Vesilahden Sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti