perjantai 15. tammikuuta 2016

Abracadabra / Circo Aereo (Hämeenlinnan teatteri) 14.1.2016

Kolme eri alan esiintyjämestaria yhdistää voimansa tässä Circo Aereon uudessa nykysirkusesityksessä Abracadabra, mikä sai ensi-iltansa Hämeenlinnan teatterissa kahdella esityksellä 13.-14.1. Näiden jälkeen se nähdään helmikuussa (alkaen 3.2.) Helsingissä Aleksanterin teatterissa, ja sen jälkeen toivon mukaan ympäri maailmaa.


Abracadabra on pieni ja intiimi esitys. Multitalentti muusikko Tommi Lindell loihtii ihmeellisiä ääniään posetiivi/syntikkahärpäkkeestään. On hän muutenkin mukana esityksessä kuin vain ääntentekijänä. Varsin oleellinen osa itse asiassa. Väliajallakin saamme nauttia herran soitosta. Ja laulusta ja tanssista, jee!

Supernotkea (hetkittäin tekee ihan pahaa katsojan omassa selkäruodossa) akrobaatti Jatta Borg vääntää itsensä semmoisille mutkille että huh! Alussa lavalle möngertävä mystinen eläinhahmo on upea ja hauskuuttava kävellessään pitkin ja poikin.


Miimikko Marc Gassotin leijonanumero tuo kovasti mieleen miehen legendaarisen miimiteoksen Dark side of the mime, mutta tämä oli toki paremmin koko perheelle sopiva. Hyvä niin, sillä katsomossa oli aika paljon lapsikatsojia, jotka suorastaan hihkuivat riemusta illan aikana. Marc otti myös muutamia lapsia mukaan esitykseen, ja varsinkin pieni poika jolle puettiin haarniska päälle veti roolinsa antaumuksella läpi! Loistava miimikon alku! Muutenkin Marc melkein varasti show'n hupsuna klovnityyppinä, joka räpeltää ja assisteeraa akrobaattia.

Ihan kauhean montaa eri juttua ei puoleentoista tuntiin mahdu, varsinkin kun väliaika lohkaisee siitä vielä parikymmentä minuuttia. On hypnotisoiva näky kun huojuvien keppien päällä pyörivät lautaset vinhaan, ja Lindellin urkujen ujellus vaivuttaa miltei transsiin. Tämä yhdistettynä akrobatiaan. Sahausnumero oli ratkiriemukas, siis sellainen tosi perinteinen naisen sahaus kahtia. Tämäkin nainen löytyy yleisön joukosta, kunhan tarpeeksi monta ehdokasta käy mittaamassa :-) Yleisön edustajat saavat myös kokeilla sahan terävyyttä. Miimikko esittää todella havainnollisesti, miten suolet tulevat kohta tursuamaan naisesta - ja varsinkin lapsikatsojat olivat innoissaan.


Mutta se leijonanumero mainioine musiikkisäestyksineen on kyllä ehkä mun henkilökohtainen kohokohta. Ja siihen liittyvä kana! Suihkedeodorantti! Irti puretut sormet! Jeeeee!

Yleensäkin esityksessä oli paljon sellaisia pieniä 'blink and you miss it' -hetkiä, esimerkiksi se kun klovni lävistää akrobaatin pään tikulla. Silmien tarttee siis kokoajan olla lavalla.

Kiitos Sanna Silvennoiselle taitavasta ohjauksesta ja koko työryhmälle suunnittelusta ja koreografiasta. Mainiota viihdettä, jota olisi kyllä katsonut pidempäänkin.

Siitä on tasan vuosi kun näin Lontoon miimifestareilla Circo Aereon esityksen The Pianist. Se teki valtavan vaikutuksen. Abracadabra on hyvin erilainen, mutta yhtä kaikki oikein nautittava.Valokuvien copyright Terho Aalto
Näin esityksen ilmaisella pressilipulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti