perjantai 4. maaliskuuta 2016

Vampyyrien tanssi / Helsingin kaupunginteatteri 3.3.2016

Ensimmäistä kertaa katsomassa Vampyyrejä "sillä toisella" kokoonpanolla. Ihan täysin kakkosmiehitys ei kuiteskaan ollut, koska Miiko Toiviaisen sijaan Alfredin roolissa nähtiin taas ihana Petrus Kähkönen. Ei mulla ole mitään sitä vastaan, koska Petrus on vaan NIIN hyvä, mutta vaihtelun vuoksi olisin halunnut nähdä Miikon Alfredin myös. Varsinkin kun sitä on moni kehunut. No, kyllä mä senkin vielä näen!


Esitys oli pääpiirteittäin toki sama kuin toisellakin miehityksellä, mutta kukin tyyppi tekee roolihahmostaan omansa. Tuukka Leppänen oli professori Ambronsius, ja melkein kuin sähköiskun saaneena. Tämä Ambronsius oli vilkas, ketterä, notkea ja todella hulvaton. Rakastuin täysillä! Proffa kysyy Chagalin leikkaamalta hanhenpäältä mitä, missä, miksi -kysymyslitaniaansa :-) Kyllä tarttee sanoa että proffahan suorastaan varastaa show'n! Illan kirjana oli muuten "Olen nähnyt Helka-neitin kylvyssä ja muita saksalaisia kupletteja". Niin ja löytyyhän Kreivin kirjastosta myös Kama Sutra, mutta "tuo taitaa olla jatko-opintoja varten", kuten proffa asian ilmaisee.


Sanna Majuri oli Magda. Hieno laulaja, ja sellainen pieni ja hento Magda, ei mikään riuska piika! Chagal ei ole mitenkään suosikkihahmoni ylipäätään, mutta Kari Mattila hoitaa roolin oikein hyvin. Ja hei, Chagal vetää spagaatin arkusta tullessaan! Anna Victoria Eriksson on myös hyvin pieni, kaunis ja hento, ja aika erilainen kun toisen miehityksen Sarah. Ilmeikkäät kasvot, joilla Sarahin heittelehtivät tunteet kuvastuvat hyvin. Chagalin vaimo Rebecca (Emilia Nyman) on oikeinkin hyvä. Samuel Harjanne tekee joka kerran huikean ilmaantumisen lavalle Herbertinä.

No mitäpä sitten Kreivi von Krolockista? Jonas Saari ei ole fyysisesti kauhean iso mies, joten hänen kreivinsä on hienostuneempi ja hennompi. Olen nähnyt herran mm. Tampereen teatterin Les Miserablesin Javertina, ja tarttee sanoa että mieshän on vallan mainio musikaalinäyttelijä. Mutta mielestäni Kreivin rooliin ei ehkä se paras mahdollinen valinta. Sellainen karismaattinen seksikkyys ja väristyksiä aiheuttava uhkaavuus jää puuttumaan. Saaren kreivi on liian kiltti ja lempeä, ja äänikin on samanlainen.


Yksi esityksen hauskuuksia on bongata mitä kivoja ja kiinnostavia kirjoja Ambronsius löytää kreivin laajasta kirjastosta. Ja toinen on se mitä hän Herbertille tokaisee ajaessaan tätä pois Alfredin kimpusta. Tänä iltana se oli: "Nyt se häräntappoase takaisin housuihin ja arkkuun. Senkin sodomiitti".

Harmittavan vähän oli katsojia paikalla taas. Ja sekin porukka tosi vaisua. Mulla oli paikka eturivissä keskellä, joka oli aivan liian lähellä. Toisaalta siitä oli kiva bongailla yksityiskohtia, kuten Herbertin kauniit kengät! Mutta kokonaisuuden kannalta liian likellä. Ja kun kukaan ei tullut edes puremaankaan, vaikka meitä oli siinä eturivissä tyrkyllä vaan 7 henkeä.

Mielenkiintoista oli nähdä tälläkin porukalla kyllä. Ja hauskaa oli bongata toisen miehityksen tyyppejä ensemblestä. Mikko Vihma on helppo löytää, koska on niin paljon isompi kuin muut.

Bloggaajakollega Siiri haastatteli kumpaakin kreiviä ja Sarahia, kannattaa ehdottomasti lukea. Mielenkiintoisia pohdintoja kaikilta.


Esityskuvien copyright Mirka Kleemola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti