torstai 10. maaliskuuta 2016

Tampereen Komediateatterin 25-vuotissyksy naurattaa

Siitä on tosiaan jo 25 vuotta kun Esko Raipia ja Tapio Parkkinen päättivät "laitoskierteensä" ja perustivat Tampereelle uuden teatterin. Hyvin teatterilla kyllä pyyhkii; katsojaennätyksiä tehtaillaan ja lavalla nähdään paljon kaikkea muutakin kun perinteistä puhedraamaa. VOS-teatteriksikin päästiin 2010.

Juhlavuonna on luvassa monenlaista ohjelmaa. Paljon standup-komediaa, esityksiä lapsille ja lapsenmielisille, sekä kaikille jotka kaipaavat hieman iloa elämäänsä. Teatterinjohtaja Panu Raipia esitteli ohjelmistoa ylpeänä.


Syksyllä nähdään kaksi hauskaa näytelmää. Näistä ensimmäisenä 9.9. ensi-illassa Michael Freyn farssi/komedia Ei ketään kotona (Noises Off), mitä on esitetty Suomessa ainakin nimillä Saranat ja sardiinit sekä Ensimmäinen näytös. Kovasti maailmalla palkitun esityksen ohjaa vanha konkari Mikko Viherjuuri ja lavalla nähdään mm. Tom Lindholm, Marjut Sariola ja Seppo Mäki.


12. lokakuuta ensi-iltaan tulee sitten toinen komedia eli Neil Simonin Vekkuliveljet (The Sunshine Boys), jonka ohjaa Panu Raipia. Päärooleissa loistavat Esko Roine ja Heikki Nousiainen, jotka eivät näemmä millään malta pysyä eläkkeellä (hyvä niin!). Herrat esittävät kahta ikääntynyttä miesnäyttelijää, joiden pitäisi palata yhteen tekemään esitys, vaikka ovat olleet vuosikaudet vihoissa keskenään.


Koko perheen näytelmänä Sinikka ja Tiina Nopolan luomat Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Ohjaa Minna-Stiina Saaristo ja sen esittävät Suomen Teatteriopistolaiset. Ensi-ilta 25.10. Vaikken näitä kirjoja olekaan lukenut, niin tarina vaikutti hykerryttävältä.


Toisenlaista komediaa lavalle tuovat niin Jukka Puotila, Ismo Leikola, Ilari Johansson, Fredi Lilius kuin Mikko Vaismaakin. Naisenergiasta vastaavat Krisse Salminen & Heli Sutela duo.  Pete Poskiparta ilahduttaa mielenkääntäjätempuillaan.

Kesäohjelmistossa Reinikainen (enskari 8.6.) jatkaa siitä mihin Tankki täyteen viime kesänä jäi. Lava täynnä mun suosikkejani, niin kyllä kelpaa! Myös nuoremmille katsojille on ohjelmaa kesällä kun Risto Räppääjä ja Sevillan saituri saa teatteriensi-iltansa 11.5.

Kesällä kuullaan myös musiikkia neljän konsertin verran ja Stand Up Finlandia kiertuekin pysähtyy Tampereella 7.7..


Juhlavuodesta otetaan siis kaikki ilo irti! Eikä tässä vielä kaikki, sillä syksylle saattaa tulla ohjelmistoon hieman täydennyksiäkin...


Kuvat ihan omia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti