lauantai 28. marraskuuta 2015

Neiti Kevät / Kotkan kaupunginteatteri, ravintola Kairo 28.11.2015

Molempi parempi eli kun Kotkaan meni katsomaan iltapäivällä Sugaria, niin samaan syssyyn sitten iltaselle vierailu ravintola Kairoon. Edellisestä vierailusta sinne onkin kulunut reilusti aikaa, parikymmentä vuotta itse asiassa. No, monet perusasiat pysyy ennallaan, niin myös Kairo.

Neiti Kevät on Sir Elwoodin Hiljaisten Värien musiikin ympärille koottu musiikkiteatteriesitys neljän näyttelijän ja livebändin voimin toteutettuna. Joskus ennen, eli about silloin parikymmentä vuotta sitten, tuli kuunneltua bändiä enemmänkin. Joten iso osa biiseistä oli enemmän kuin tuttuja. Sikäli siis hyvin nostalginen ilta. Tosin paikat olivat huonot ja ruoka... noh, oma vuohenjuustosalaattini ok, mutta seuralaisen kana kuin suoraan kaupan eineshyllystä. Että ruuan perässä Kairoon ei ehkä ihan heti kannata sännätä.

  

SEHV-musiikki on usein melankolista, pieniä tarinoita ihmiselämästä kertovaa. Snoopi Siren on alkuperäisidean taustalla ja Outi Keskevaari on tästä sitten kehittänyt tarinan. Tarinan Annista (Miia Maaranen) joka hortoilee vaihtuvien mieskuvioiden keskellä, ajelehtien suhteesta ja paikasta toiseen. Jotenkin tämä tarina on saatu sopimaan biiseihin, tai biisit tarinaan, tai jotenkin. Anni on rempseä, näennäisesti huoleton ja sittenkin vääriin miehiin (kulkumulkku!!) haksahtava. Annin paras ystävä Mari (Mirka Mylläri) ja tämän mies (Teemu Koskinen) seuraavat sivusta Annin haahuilua ja epäonnisten sulhokandidaattien ohimarssia.

Kaikki ei aina suju kuin Strömsössä ja mahtuu tähän tarinaan paljon haikeutta ja suruakin. Näitä Annin miehiä esittävät Tomi Alatalo ja Osku Haavisto, sekä Teemu Koskinenkin. Alatalo on parhaimmillaan rentun rokkimuusikon osassaan, joka toki sopii hyvin tämän pirtaan. Raikasta ja reipasta menoa, vaikka aika melankolistakin meininkiä.


Hetkittäin tarina ei etene ihan niin soljuvasti, mutta kyllä tämä hyvinkin yhden lauantai-illan viihdytti. Iso osansa tästä oli hyvällä musiikilla, mitä sovituksesta vastaava Ari Ismälän loistava nelihenkinen bändi tuuttasi ilmoille. Bändi svengasi hyvin, ja onneksi meidän paikoille sentään kuului hyvin, vaikkei näkynytkään. Tommi Kainulainen vastasi ohjauksesta, musiikkidramaturguiasta ja lavastuksestakin.

Ja kyllä se Jumala rankaisee Helsinkiä tänä yönä vaan on upea biisi!

Neiti Kevät tuntuu olevan suosittu pikkujouluesitys, mutta onneksi jatkaa ohjelmistossa vielä keväälläkin. Kerää porukka kasaan ja lähde viettämään nostalgista iltaa Kairoon!


Näin esityksen ilmaisella pressilipulla.
Kuvien copyright Juha Lahtinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti