maanantai 24. helmikuuta 2014

What's On Stage Awards 23.2.2014

Kun yleisö pääsee äänestämään vuoden parhaista teatterielämyksistä, ovat tulokset monesti hieman erilaisia kuin jonkun virallisen raadin valitsemat esitykset. Kansa tietää parhaiten, vai tietääkö?

Tänään järjestettiin WoS Awards juhla Lontoon Prince of Wales teatterissa.

Ei mun omat toiveet/äänestykset sitten menneet yksiin suuren yleisön kanssa. Voi höh ja pöh.

Jamie Lloydin Macbeth Trafalgarilla voitti parhaan valosuunnittelun (Adam Silverman), paras revival oli To Kill A Mockingbird. Paras naisnäyttelijäpalkinto odotetusti Helen Mirrenille (The Audience). Hieman yllättäen ehkä parhaan tulokkaan palkinto Rupert Grintille Mojosta. Hmmm... ei se musta nyt niin häikäisevä ollut.

Radcliffe & Grint

Parhaan miesnäyttelijän pysti Daniel Radcliffelle. Siis jos ehdolla on Ben Whishaw, Daniel Radcliffe, James McAvoy, Lenny Henry ja Rory Kinnear, niin... Ei se nyt huono ollut, mutta kyllä noi kaikki muut oli parempia (Lenny Henryä en nähnyt). Paras juttu illassa taisi olla Radcliffen uusi pidempi tukkamalli.

Paras Shakespeare näytelmä oli A Midsummer Night's Dream (se ainoa Grandagen ohjaus mitä en nähnyt viime vuonna). Samasta näytelmästä David Walliamsille miessivuosapalkinto. Michael Grandage sai myös parhaan ohjaajan palkinnon, eli aika hyvä ilta. Mutta ohjaajapalkinnon äänestystulos oli tiukka; kaikki 5 ehdokasta 2% sisällä!

Paras uusi näytelmä oli Audience. Hmmm... Vuoden paras teatteritapahtuma oli NT:n 50-vuotisjuhlagaala. Jaa. The Book of Mormon on paras uusi musikaali. Se pitää kyllä ehdottomasti nähdä.

Laitan linkin kaikkiin tuloksiin kunhan se päivittyy jonnekin. Mä kirjoitin tätä sitä mukaa kun tuloksia ilmantui.

Ja tässä lopullinen lista ehdokkaista ja voittajista. Mukana myös äänestysprosentit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti