tiistai 4. helmikuuta 2014

Tampereen Teatterin syksyn 2014 ohjelmisto

Eilen maanantaina 3.2. oli ilo ja kunnia osallistuaa Tampereen Teatterin ensi syksyn ohjelmiston julkaisutilaisuuteen teatterilla. Sitä ennen käytiin Tallen kanssa kahvila/ravintola Kivessä (savukalasalaatti on hyvää!) turinoimassa.

No, kaikenlaista kiinnostavaa on kyllä syksyllä tulossa. 4 uutta ensi-iltaa, joista voin suoralta kädeltä sanoa katsovani 3. Lisäksi ohjelmistossa jatkaa nyt tällä viikolla ensi-iltansa saava Jatkuvaa Kasvua (näen sen ensi viikolla), viime syksyn hitti Kylmä Murha (joka oli kyllä hyvä), ja jouluksi ohjelmistoon jälleen palaava Saiturin Joulu (joka pitää ensi talvena kyllä mennä katsomaan), sekä loistava Klassikot Lavalla (jota menossa katsomaan uudelleen maaliskuussa) ja vielä Rakkaudesta Elämään (pitäisiköhän nähdä).

Mutta sitten niistä uusista. Erittäin kiinnostavalta vaikuttaa uusi (pohjoismaisen kantaesityksensä saava) Christopher Durangin kirjoittama menestysnäytelmä Villikalkkuna (Vanya and Sonia and Masha and Spike). Jenkeissä ensi-iltansa 2012 saanut, valloitti Broadwayn 2013 ja nyt tulee sitten Tampereelle. Tsehovia mukaan miksaava komedia kertoo vanhasta sisarusparista (Tuija Ernamo ja Heikki Kinnunen), joiden rauhallista elämää kolmas sisarus (Elina Rintala) tulee häiriköimään nuoren rakastajansa (Martti Manninen) kanssa. Näytelmä sai 2013 parhaan näytelmän Tony-palkinnon. Ohjaaja ja suomentaja Mikko Viherjuuri kertoi hieman mitä tuleman pitää, ja henkilötkin kävivät esittäytymässä. Varsinkin enkelisiipinen Manninen veti katseita puoleensa (juurikaan muuta ei nimittäin yllään ollut). Ensi-ilta elokuun lopulla.

Toinen mitä odotan kovasti on Hotakaisen Ihmisen Osa. En ole sitä nähnyt (enkä edes kirjaa lukenut) joten myös siksi. Vaikuttaa kiinnostavalta, ja näyttelijälista jo riittää saamaan mut paikalle. Anja Pohjola palaa teatterin lavoille, 82-vuotiaana. Lisäksi Arttu Ratinen, Ville Majamaa ja Risto Korhonen, jeeeee!! Sekä tukku muitakin kiinnostavia nimiä. Marika Vapaavuori ohjaa ja ainakin se pieni pätkä mikä näyttämöllä nähtiin ja kuultiin vaikutti hyvältä. Ensi-ilta syyskuun lopussa sitten.

Elokuva ei tehnyt suurensuurta vaikutusta, mutta olisi kiinnostavaa nähdä The Woman in Black Lontoossa lavalla (tarttee koittaa nyt keväällä). No, syksyllä se saadaan nähtäväksi TT:lle Jukka Leistin ja Esa Latva-Äijön esittämänä Mustapukuinen Nainen. Auvisen Tommi ohjaa, ja lupasi muuten eilen lavalla että jos näytelmä ei herätä mitään tuntemuksia, niin tarjoaa kahvit. Eli kai se pitää mennä kokeilemaan. Ensi-ilta syyskuun alussa.

Neljäs ensi-ilta on pikkujouluaikaan alkava Älä Pukeudu Päivälliselle. 90-luvun yleisöhitti palaa nyt lavoille Mikko Viherjuuren ohjaamana. Rooleisa mm. Ville Majamaa, Jukka Leisti, Mari Posti... Marc Camolettin farssi on varmaan oivaa pikkujoulukamaa, mutta tarttee nyt miettiä tämän näkemistä. Vielä en ole ihan vakuuttunut.

Reilun puolen tunnin ohjelmistoesittelyn jälkeen joimme teetä/kahvia ja voileipäkakkua ja suunnittelimme Teatterikummiasiaa. Josta toivon mukaan pääsen kirjoittamaan jossain vaiheessa lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti