keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lontoon teattereiden kävijämäärät 2013

Muutama päivä sitten julkaistiin viime vuoden tilastotietoa Lontoon teatterien kävijämääristä. Kävijämäärissä kasvua 4% edelliseen vuoteen verrattuna eli yhteensä yli 14,5 miljoonaa kävijää! Se on aikamoinen määrä. Samaan aikaan taloudellinen tuotto nousi 11% (keskivertolipun hinta nousi melkein 4 puntaa, ja oli viime vuonna siis yli £40). Vaikka esityksiä oli hieman vähemmän verrattuna vuoteen 2012, niin kävijöitä oli silti 600.000 enemmän. Oopperan ja tanssin puolella katsojamäärien kasvu oli peräti 12%.

Isoimmat vetonaulat olivat The Audience sekä Michael Grandagen näytelmät. Othello NT:ssä mainitaan myös yhtenä yleisömagneettina. Almeidan näytelmät Ghosts and Chimerica olivat kanssa massiivisen suosittuja, ja siirtyivät molemmat myös West Endille. Viime vuonna tuli myös uusia suosittuja musikaaleja, kuten The Book of Mormon ja Charlie and the Chocolate Factory, jotka vetivät väkeä. Musikaaleissa nyt käy muutenkin tuplasti se määrä ihmisiä kuin näytelmissä (melkein 8,2 miljoonaa vs 4,2 milj.). Ooppera/tanssi yms veti reilut 2 miljoonaa kävijää. 270 uutta produktiota vuoden aikana, se on kyllä monta.

Tämä oli jo 10. vuosi peräkkäin kun tuottavuus kasvoi. Ja kävijämääräkin löi aiemmat ennätykset. Mukana luvuissa on 52 teatteria Lontoon alueella.

Asiasta uutisoi BBC 29.1.2014. Lisää tilastotietoa voi ladata PDFn muodossa suoraan SOLTin sivuilta.

Siellä on muuten toinenkin kiinnostava tiedosto, eli tarkastellaan niin teatteri- kuin esityskohtaisesti mitä vuoden aikana tapahtui. Esim. Donmarissa täyttöaste oli 96% (6 eri esitystä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti