perjantai 15. kesäkuuta 2012

NT Live Frankenstein / 14.6.2012

Henry V:n jälkeen raahustin Thamesin rantaa pitkin... Kävin National Theatren kaupassa, kävin BFI:n kaupassa, kuuntelin hetken musiikkia NT:n pihalla, ja sellaista yleistä notkumista. Pikkuhiljaa siirryin sitten jalkapatikassa toiselle puolelle rantaa, kävin Covent Gardeninssa ostamassa Mialle teetä Whittard of London-kaupasta (siellä on kuulemma maan parhaat teet) ja sitten kävin hakemassa Frankenstein-liput Covent Gardenin Odeonin lippukassalta. Matkalla poikkesin Forbidden Planetissa... ostamatta mitään!


 Emmä tiä onks tää NT rakenuskaan kovin kaunis...

Mullahan oli sitten toinen lippu ylimääräinen, ja kysyin siinä kassalla että voiko ne lunastaa sen. Esitys oli loppuunmyyty ja siihen sattui just tulemaan sellanen n. 85 v pappa joka olisi halunnut päästä. Niinpä möin mun lipun sille ja kumpikin oli tosi tyytyväisiä ratkaisuun :-)

Treffasin Marien taas Starbucksissa Dominion Theatren likellä. Palautin sen Tate Modern-jäsenkortin ja kahviteltiin ja turistiin. Mukava ihminen, ja jos tuntuu että mä käyn paljon teatterissa tai kulttuuririennoissa, niin voin kertoa ettei tämä ole mitään Marien käyntimääriin nähden. 3-5 näytöstä/esitystä/kulttuuririentoa viikossa. Tietty Lontoossa valikoima on aika runsasta...

Melko viime tipassa menin takaisin leffateatterille, ja kerkesin vielä tapaamaan Astaakin ennen näytöstä. Tai Asta bongasi mut sieltä salista ja juteltiin siinä hetki. Kiva oli tavata livenä.

Sitten se Frankenstein. Siinä aluksi tuli mainoksia ja trailereita ja kaikkea. NT Live-koordinaattori Emma Freud piti pienen videotervehdyksen. Ja sitten tuli lyhyt dokumentti Frankensteinin harjoituksista ja teosta. Se oli kyllä tosi kiinnostava!


Itse taltiointi sitten. Ei mulla riitä sanoja kuvaamaan miten ihmeellinen, täydellinen, loistava, henkeäsalpaavan kaunis ja toisaalta aka karmivakin näytelmä se oli. Kumpikin näyttelijä oli todella hyvä, siis sekä Cumberbatch creaturena että Jonny Lee Miller Frankensteinina. Mutta faktahan vaan on, että JLM on aika hepponen näyttelijä BC:n rinnalla. Kummassakin versiossa, siis siinä minkä katsoin edellisenä päivänä arkistossa että tässä, niin se pesee JLM:n 100-2. Oikeesti, se on vaan yksi parhaita näyttelijöitä mitä maa päällään kantaa tällä hetkellä koko maailmassa. BC on ylivertaisen hyvä creature ja ylivertaisen hyvä Frankenstein.


Jos olisi pakko valita kumman version noista katsoisi niin se on ihan mahdoton tehtävä. Mutta ehkä sitten kuiteskin se missä BC on creature, koska se vaan on jotenkin huikea suoritus.

Mä en käsitä miten näin hienoa teatteria voidaan tehdä. Vieläkin tulee kyynel melkein silmään pelkästä ajatuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti