perjantai 8. maaliskuuta 2019

Jäntti & Venna: Orangerie / Helsingin Talvipuutarha 8.3.2019

Ihanaa! Ilma-akrobaatti Ilona Jäntti ja laulutaiteilija Aino Venna palasivat Helsingin Talvipuutarhaan Orangerie-esityksensä kanssa. Näin ollen hitaat hämäläisetkin kuten minä ehtivät katsomaan esitystä. Parivaljakon olen nähnyt esiintyvän yhdessä ennenkin, mutta en tässä miljöössä.

    

Mikäs sen parempaa kuin kylmänä talvipäivänä astua sisään Talvipuutarhan kosteanlämpimään syleilyyn, riisua palttoo ja pipo, ja antaa kauniiden sävelten viedä toiseen maailmaan. Ihanissa viktoriaanishenkisissä esiintymisasuissaan sädehtivä kaksikko loihti silmäkarkkia niin korville kuin silmillekin. Varsinkin Vennan upeaksi isoksi löysäksi nutturaksi koottu hiuksisto on hieno! Ison palmun alla soittava Venna antaa kuulaan äänensä ja melodisen kitaransoiton soljua korkealle yläilmoihin. Sinne missä Jäntti taituroi köysiensä kanssa.


Katsojien päät kurottuvat ylös ja kamerat räpsyvät. Osa ihmisistä on selkeästi tullut paikalle varta vasten esiintyjiä katsomaan, mutta osa taitaa olla ihan sattumalta paikalla. Mikä ilo olisikaan samoilla isojen kasvien keskellä, kun yhtäkkiä puiden latvustojen korkeudella ilmaantuukin näkökenttääsi akrobaatti!


     

En ole käynyt Talvipuutarhassa sitten lapsuuden. Mutta nyt koin kyllä niin hienon elämyksen, että tulen jatkossa käymään useammin. Ihan ilman lisähoukutuksiakin. Tulin vanhempieni luota, ja isä oli tehnyt eväät mukaan. Esitystä odottaessani herkuttelin verigreipin puolikkaalla ja voileivillä pienen parven pöydän ääressä. Täydellinen aamupalapaikka! Koikarppien veden solina oli miellyttävä taustaääni.

      

Mutta vielä parempia ääniä saatiin kun Aino Venna pääsi vauhtiin. Jotenkin hänen musiikkinsa on niin monipuolisen upeaa, ja on ihan kuin varkain hiipinyt sydämeeni. Nytkin kuultiin monenkielistä musiikkia, chanson-tyylistä, ja vaikka mitä. Korvat lepäävät. Ja Jäntin työskentelyä köysillä on hienoa katsella. Niin kevyen ja vaivattoman näköistä, mutta silti harvapa tuohon pystyisi.


Orangerie kesti vajaan puoli tuntia. Kerran Ilona Jäntti tuli maahan hieman huilimaan, mutta sitten jatkoi taas matkaansa ylös. Köysiä oli sijoiteltu moneen eri paikkaan, ja käytännössä joka puolelta käytäviä näki hyvin. Maassa olevat katsojat kyllä siirtyivätkin hieman sitä mukaa kuin esiintyjäkin siirtyi. Mutta olen tosi tyytyväinen parvekepaikkaani! Kannattaa olla kyllä hyvissä ajoin paikalla mikäli sinne mielii.


Lämmin suositus sekä Talvipuutarhalle että Orangerielle. Esityksiä on jäljellä vielä neljä! Eikä maksa mitään. Samalla voi kurkistaa upeasti kukkivia orkideoita tai rahapuuta tai monia muita eksoottisia kasveja. Kiitos Ilona ja Aino!
Kuvat otin itse.
Esitykseen on vapaa pääsy.

1 kommentti:

  1. Mä en kestä! Tuo olisi ollut kiva nähdä, mutta enpä taida ehtiä. Harmi. Ja Aino Venna!

    VastaaPoista