lauantai 18. maaliskuuta 2017

Dark side of the mime / TTT-Klubi 18.3.2017

Olihan tätä upeaa performanssia mentävä katsomaan uudelleenkin, koska ensimmäinen kerta teki niin suuren vaikutuksen. Se sai nauruhermot kutkuttamaan ihan uudella tavalla. Ja onhan siitä jo kohta 2,5 vuotta aikaakin, että hyvin voi katsoa jo uudelleen. Hyvän esityksen voi kyllä katsoa uudelleen vaikka jo seuraavana päivänä, ei sillä.

Perushomma oli toki Marc Gassotin tähdittämässä Dark Side of the Mime miimishow'ssa ennallaan. Katsojan mielikuvitusta kiusataan, härnätään ja ruokitaan monipuolisesti. Melkein loppuunmyyty katsomo oli lauantai-illan fiiliksissä, ja siis hyvin mukana juonessa. Esityksen henkeen kuuluu poimia pahaa-aavistamattomia katsojia lavalle "uhreiksi". Raikuvian aplodien saattamina moni katsoja pääsi tälläkin kertaa paikoillaankin osaksi esitystä. Esimerkiksi upeasti käynnistyi moottorisaha, kun yksi katsoja sen vetäisi käyntiin! Ännnäänäännnäääääää! Ja sitten lensi veri!!


Varsinaisesti lavalla on vain miimikko, ja pari tuolia. Kaikki mitä "oikeasti" tapahtuu on katsojien mielikuvituksessa. Okei, onhan tässä väkivaltaa ja seksiä ja pornoa ja ties vaikka mitä - mutta vain jos haluat uskoa niin. Voisihan se miimikko syödä vaikka paljon banaaneita lavalla, tai imeä tikkaria :-). Gassot on kyllä ihan paras tässä hahmossaan. Kun on nähnyt tämän hepun miimikoimassa riettauksia, niin sen jälkeen hänen ns. normaalit teatteriroolit saa ihan uuden ulottuvuuden (tai niitä ei voi enää katsoa ihan samoin silmin).

Katsomossa oli myös (ilmeisesti) englanninkielinen iso porukka, joista yksi heppu pääsi mukaan pisimpään lavajuttuun eli autoajeluun takapenkillä huutavien lasten kanssa. Aivan suvereeni suoritus tältä mieheltä, ja kaverit oli aivan tohkeissaan! Volyymi tietenkin sen mukaista. Tämä katsoja osasi muuten myös avata olemattoman ikkunankin autosta!


TTT-Klubin ravintolateatterimiljöö sopi esityspaikaksi paremmin kuin hyvin (ja paremmin kuin normaali teatterikatsomo). Olimme ilmeisen hyvä yleisö, koska meidät erityisesti mainittiin DSOTM:n Twitter-tilillä "Kiitos Tampere ja TTT-klubi, että saimme vetää teille yhden uramme parhaista keikoista!". Kiitos kiittämisistä, kyllä mekin viihdyttiin! Pianon takana tuttuun tapaan musisoi ja tunnelmaa tihennytti maestro Karl Sinkkonen.

Yleisön pyynnöstä show palaa tänä vuonna estradeille muutamia kertoja. Tämän yhden Tampereen keikan lisäksi Helsingin Teatteri Takomolla kesäkuussa (9.-10.6.). Sitten loppukesästä DSOTM on mahdollista nähdä myös Lontoon Etcetera Theatressa 31.7.-4.8.

Summa summarum: jos on vielä näkemättä, niin nyt alkais olla tähän saumaan vikat mahikset!


Kuvien copyright Jouni Harala
Näin esityksen ilmaisella pressilipulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti