maanantai 23. toukokuuta 2016

Koko stoori / Sorin sirkus 22.5.2016

Sorin Sirkuksen joulushow on monivuotinen tuttu, mutta jostain syystä opiskelijoiden tähdittämä kevätkauden päätös on jäänyt tätä ennen katsastamatta. Mutta olenpas tyytyväinen että menin! Tosi hienoa ja taitavaa porukkaa, jo ihan 4-vuotiaista alkaen. Käsikirjoituksesta vastasi Tytti Vuolle ja ohjauksesta hänen apunaan Juha Helppikangas.

    

Kivaa että tässäkin on juonellinen tarina, jonka mukana kuljetaan numerosta toiseen. Sen ytimessä on pieni kaveriporukka, jotka kulkevat ihmeellisistä seikkailuista toisiin. Yksi pojista tuli lopultakin hyväksytyksi ryhmään, hienoa! Mutta matkalla tutustuttiin mitä ihmeellisimpiin ja taitavimpiin tyyppeihin!

   

Esityksen aluksi nähtiin vielä yksi syventävien opintojen päättötyö kun Sanni Mattila esitti kauniin Hanging Tree-nimisen trapetsinumeron. Lyhyestä virsi kaunis, mutta olipas nättiä. Ja musiikkikin sopi kuin nenä päähän.


Itse esitys polkaisi käyntiin sairaalanumerolla jossa yhdteltiin trampoliinia ja jongleeraamista vauvoilla. Kyllä, luit aivan oikein... Tosin ne olivat onneksi vauvanukkeja. Siitä siirryttiin mehiläisten numeroon, ja he näyttivätkin olevan kaikkein pienimpiä sirkustelijoita. Mehiläisryhmässä esiintyivät Marakatit, Merileijonat, Kirput ja Ratsut. Sorissahan kaikilla ryhmillä on joku eläinnimi. Kauhean haastavia temppuja ei nämä olleet, mutta varmasti ihan riittäviä 4-vuotiaille. Kuperkeikkoja ja semmoista, kunnes iso hämähäkki ajaa mehiläiset pois.


Välillä ollaan koulussa välitunnilla hyppimässä narulla, sitten tehdään pyramidejä. Retkellään nuorten poppoo törmää kahteen outoon turkoosiin tyyppiin, ja nämä taikovat esille näppäräsormisen taikurin, jolta saa maagista taikajuomaa...


On taiturointia tangolla, köydellä, liinalla... Akrobatiaa ja trapetsinumeroa. Taikajuoman vaikutuksesta kaveriporukka muuttuu jättikokoisiksi (ihanat jättikokoiset Reino-tohvelit!). Tulee mieleen Liisa ihmemaassa kaikkine koonmuutoksineen.


Ryhmä majavia (varmaan sitten ne toiseksi nuorimmat osallistujat) tasapainoilee ryhmänä rola bola-laudalla ja pelkillä niillä rullillakin, Vauhdikasta menoa!


Monet esiintyjät on puettuja johonkin eläinhahmoihin. Paritrapetsissa taitavat lepakot (?). Ja toinen turkoosityypeistä (nimeltään Aapo) yksipyöräili. Kolme pupua akrobateerasi tuolin kanssa ja ilman. Oravat vetävät pariakrobatiaa ja jalkajongleeraustakin nähdään. Yksi hauskimpia juttuja oli jättikokoiset nukkehahmot Frozen, Teenage Mutant Ninja Turtles (miksi niitä oli vaan 3 muuten?) ja Barbiet. Ja Superman! Ja nämä heräävät henkiin! Superman vetää rola bolalla Lumikin kanssa, barbiet tekevät pyramidejä ja Turtlesit vetävät huikeita voltteja. Hienoa!

   

Lopuksi Turtlesin ajat vielä pois lapsijoukkoa kiusanneet yksipyöräisahdistelijat, ja saavat siitä palkinnoksi jättimäisen pizzapalan! Nam! Kolme liskoa vetää käsilläseisontaa ja sitten vielä karhukaksikko taituroi diabololla. Kyllä on taitavia elukoita.


Finaalissa tarina saa onnellisen lopun (tietenkin) kun kadonneet lapset palaavat oikeankokoisina koteihinsa, Reino-tohvelikin kutistuu entisekseen ja sujahtaa ohikävelevän kundin jalkaan. Ja nyt koulun pihalla kaikki leikkivät yhdessä.


Taas kerran on pakko sanoa että Sorin Sirkuksen valoshow on vertaansa vailla. Ville Finnilälle kaikki palkinnot ja mitalit. Huh miten näyttävää! Musiikkivalinnat olivat myös hyvin taitavasti valittu, sopien kuhunkin ohjelmanumeroon loistavasti.


Jätti-isot kiitokset koko työryhmälle ja ennenkaikkea huikean lahjakkaille esiintyjille! Olipas ihana ilta Sorilla, taas kerran. Kuvat otin muuten ihan itse. Ja hei, Sorin Sirkuksen joulushow-liput tulevat myyntiin taas 1.9. ja kannattaa olla siis varkkuna silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti