torstai 28. tammikuuta 2016

Tiputus / Tampereen teatteri 27.1.2016

Jos kaipaat jotain todella nauruhermoja kutkuttavaa, niin mene katsomaan Tampereen teatterin Tiputus! Välillä nauroin niin ettei henki meinannut kulkea ja pissat meinasivat tulla housuun. Ja minä kun olin huolissani saako tämmöinen ihminen, kuka ei ole koskaan katsonut viihdeohjelma Putousta, tästä mitään irti. Kyllä saa! Tässä on sellainen tukku loistavia näyttelijöitä, hauska ja toimiva käsikirjoitus (a'la Heikki Syrjä ja Riku Suokas) ja päättömiä juttuja että en keksi miten tämä ei viihdyttäisi kaikkia sataprosenttisesti. Onneksi kaiken ei tarvitse aina olla niin vakavaa draamaa vaan ultrakevyt hömppäkin viihdyttää.


Tässä on siis viihdeohjelma Tiputuksen suoraan tv-lähetykseen valmistautuva joukkio. On sekalainen porukka esiintyjiä, on tuottajaa, ohjaajaa ja muuta henkilökuntaa. Kaikenlaista säätöä, sähläystä ja kommervenkkiä. Tiputus nauraa varmaan myös esikuvalleen Putoukselle, mutta myös kaikenlaisille muillekin suomitelkkarin viihdeohjelmille vuosien varrelta. Ja lööppijulkisuudelle. Ei mitään elämää vakavampaa vaan ihan puhdasta viihdettä.


Näyttelijäporukka on ihan rautaa ja ainakin muhun (ja naurusta päätellen muihinkin katsojiin) iso osa jutuista iski kuin miljoona volttia. Ville Majamaa esittää Tiputuksen tuottajaa ja luojaa, joka on stressaava säätäjä ja sotkenut nais- ja raha-asiansa. Ohjelman konemaisena juontajana Matti Hakulinen, jonka muodonmuutos esityksen aikana on loistava. Mari Turunen on tiukka mutta hieman häilyvä kanavajohtaja, jonka "perse on kuin Maskun kulmasohva". Mykkänä (mutta yhtäkkiä laulajataidoillaan väläyttävä) ja tumpelona rekvisitöörinä kompuroi Pyry Smolander.


Mainio viisikko vetää kilpailijoiden roolit. Petri Koskinen on amatööri-standupkoomikko, joka pelastaa päivän. Hulvattomin sketsihahmo (Mikael Lälli, the Lord of Tanhu) on Risto Korhosella (tämä oli muuten se kohta kun meinasin pissata housuun), mutta aika kovan vastuksen sille antaa Lari Halmeen Tourette-linkkaava tyyppi. Ulriikka Koskinen on Kansallisteatterin tiukkapipo ja Elina Rintala julkkispariskunnan toinen osapuoli (no toinen on se Hakulisen esittämä juontaja).

Ja sitten on vielä mainittava Arttu Ratisen tuplarooli hitaana verbaalivelhona eli ohjelman käsikirjoittajana ja myös toinen osapuoli turkulaisesta perintätoimistosta! Varsinkin Turun murre sujuu :-)

Kaiken kaikkiaan Tiputus on vauhdikas ja viihdyttävä.


Kuvien copyright Harri Hinkka
Näin esityksen ilmaisella pressilipulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti