lauantai 6. heinäkuuta 2013

Nummisuutarit / Krapin kesäteatteri 5.7.2013

Yksi kesän kiinnostavimmista kesäteatteriesityksistä oli eittämättä Krapissa koettu Keski-Uudenmaan Teatteri KUTin versio Aleksis Kiven Nummisuutareista. Juha Hurmeen ohjauksessa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Hyviä näyttelijöitä (taannoin Tampereen Teatterin lavalla Hamletin pääroolissa nähty Tomi Alatalo etunenässä) lavan täydeltä, mainio elävä musiikki, ja yllättävänkin hauska teksti.

Edellisen kerran olen nähnyt Nummisuutarit Suomenlinnan kesäteatterissa missä Martti Suosalo kunnostautui (tämä oli jo vuonna 1994!!). Sekin oli hyvä esitys, josta tietenkin Suosalo on jäänyt mieleen. Mutta en muistanut lainkaan miten hauskaa tekstiä tämä on!Alatalo oli vallan erinomainen Eskona. Sellainen pitkä ja laiha rimppakinttu, ja yllättävänkin ketterä. Sopi hyvin Eskoksi, jos kohta ei Hamletinakaan ollut pöllömpi. Hesarikin kehui miehen suoritusta:

Näyttelijä Tomi Alatalon jäntevä suoritus Nummisuutarien Eskona on sellaisenaan jo riittävä syy suunnata Krapin kesäteatteriin Tuusulan rantatielle.

Roolihahmon totinen lapsekkuus ja näyttelijän notkea voima luovat yhdessä herkeämättömän jännitteen, joka täyttää koko lehtevän esityspaikan. Alatalo ottaa lisäksi taitavasti kontaktia sekä yleisöön että vastanäyttelijöihin.


Monella näyttelijällä oli useampikin rooli, ja Eskon veli Iivari (Anna-Leena Sipilä) on myös hahmona tosi oivallinen. Metsälintu Pahkin esittää sekä isäntä Karria että lautamies Eerikkiä. Mikko Pörhölä on hauska Mikko Vilkastuksena. Muusikko Iida Savolainen soittelee viulua ja jouhikkoa, kuljeskellen siellä pitkin poikin.

Meillä on myös varsin erinomaiset paikat eturivissä keskellä. Ja vaikka esitys hetkittäin lähenteli tyypillistä suomalaista kesäteatteria (jossa juostaan paljon ja huudetaan paljon), niin kokonaisuus jäi reilusti plussan puolelle. Ainoa iso miinus oli oma kauhea räkätauti joka oli vienyt voimat kokonaan. Esityksen jälkeen vietiin Eevan kaveri junalle Keravan asemalle ja mentiin Eevan kanssa mun vanhemmille yöksi, koska viikonloppu meni Finnconissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti