keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Shakespeare Staging the World näyttely / British Museum 10.10.2012

 

Keskiviikkopäivä aurinkoisessa Lontoossa. Sellainen mukava syyskeli, jossa t-paidalla ja jakulla tarkeni ihan mallikkaasti. Central Linella kohti keskustaa. Piti mennä kaupoille mutta suunnitelmat muuttuivat metromatkalla. Ensimmäinen pysäkki siis Holborn ja siitä kävely British Museumiin. Siellä oli Shakespeare Staging The World-näyttely (liput £14), siinä keskusosan pyöreässä kirjasto-osassa. Varsin hyvin toteutettu.

Näytelmien analysoinnin sijaan se keskittyi enemmän ajankuvaan, eli mitä maailmassa tapahtui samaan aikaan kun WS näytelmiään kirjoitti, mistä hän sai vaikutteita. Hienolla tavalla yhdistellen näytelmätekstejä erilaisiin dokumentteihin, tauluihin ja museoesineisiin.  Siellä oli mm. Henry V:n hautajaisseremonioista miekkaa ja sotisopaa, jos kohta ei ole täyttä varmuutta kenen ne olivat (siis uskotaan että ovat Henry V:n, mutta varmaa tietoa ei ole).


Shakespearen jälkeen pieni kierros British Museumin parissa kaupassa. Ja pikavilkaisu myös Sutton Hoon viikinkilaivahautakaivauksien kuvioihin, ne tavarat oli siirretty siihen yhden kaupan taakse. Paikan päällä Sutton Hoossa käyneenä oli taas kiinnostava katsella niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti