lauantai 12. syyskuuta 2015

Sorin Sirkus Goes Pro / Sorin Sirkus 12.9.2015

Aivan mahtava ilta!! Otetaan tukku nykysirkuksen ammattilaisia, joita kaikkia yhdistää menneisyys Sorin Sirkuksessa. Lisätään yksi juontaja, numeroiden välissä seikkailevat Kiki ja Bono sekä hieno valoshow. Tuloksena maittava parituntinen parasta sirkusviihdettä mitä tarjolla on. Sorin Sirkus Goes Pro!

The Buldig Brothers aloitti - mainiota sanailua ja letkeää jonglöörausta. Sitten tänä vuonna nelikymppisiään ja 20 v taiteilijajuhlaansa viettävä Laura Tikka esiintyi löysällä nuoralla. Huh! Baletinomaista liikkumista. Ja jotenkin tuntuu että tommoisella ei-pingotetulla nuoralla olisi paljon vaikeampi taituroida kuin normaalilla kireällä. Nuorallatanssi nyt ei ole yleensä mun suosikkeja, mutta tämä oli hienoa katsottavaa.

Kanadassa nykyään vaikuttava Kerttu Pussinen veti upean ja henkeäsalpaavan ilma-akrobatianumeronsa. Huh! Ja Duo Minja (Milla Peijari & Pinja Seppälä) ovat juontaja-Kimmon mielestä "notkeampia kuin suklaakiisseli" - eikä vallan väärässä ollutkaan. Omaa kroppaa oikein kihelmöi sympatiasta, niin ihmeellisille mutkille tytöt vääntyivät. Auts.


Liina Aunolan köysinumero oli todella näyttävä. Upea pitkä tukka vaan hulmusi, kun beigeltä merenneidolta näyttänyt nainen liiteli ilmojen halki. Ensin vertikaaliköydellä, sitten lenkkiköydellä keinuen ja kieppuen. Vauhdikas ja dramaattinen musiikki säestää loistavasti esitystä. Huikea viimeinen alastulokieputus! Ennen väliaikaa kerettiin katsomaan vielä hyppynarunumeroa, missä Bono ja 8 muuta vetää hyppynaruilla monenlaisia kuvioita.

Perinteisemmästä nuorallatanssista vastasi Hanna Moisala nopeatempoisen fuusiojazzin säestämänä. Riikinkukkopuku oli hieno! Sitten saatiin Laura Tikka takaisin, tällä kertaa käsilläseisontaa/akrobatiaa. Yksi illan hienoimpia esityksiä. Kyllä voi nelikymppinenkin olla yhtä lihasta ja jäntevää voimaa. Monipuolinen jonglööri Jani Suihkonen viettää kanssa juhlavuottaan. 30 vuotta jonglöörausta ja 20 vuotta opettajana Sorin Sirkuksessa! MA Nummisen Dägä Dägä aloitti show'n ja saman miehen Tartu rytmikapulaasi, lyö mua (alunperin Ian Duryn Hit me with your rhythm stick) jatkoi... Kappaleet oli hienosti rytmitetty esitykseen, jossa oli hienot koreografiat myös. Omintakeisilla jutuilla tasapainoilua ja jonglöörausta. Whole Lotta Love jousiorkesterilla ja sitä rataa.

Duo Kate ja Pasi (Katerina Repponen ja Pasi Nousiainen eli se toinen puolikas Buldig Brotherseja) eli iso mies ja pieni nainen. Helppo siinä on pariakrobeerata sitten. Mukana lieriöt. Tasapainoilua, temppuilua ja taituruutta. Samaa nähtiin myös Trio Wise Foolsin (Valpuri Kaarninen, Ronja Vilponen, Maria Peltola) triotrapetsinumerossa. Yksi sorjampi nainen ja kaksi vahvempaa vetävät upeita kuvioita yläilmoissa. Vaatteetkin vähenevät.


Illan päättää Mad In Finland -esityksestä tutut Lotta & Stina (Lotta Paavilainen ja Stina Kopra) jotka taituroivat pikkumekoissaan ja korkokengissään niin rola bolan kanssa kuin ihan permannollakin. Järisyttävän hienoa ja hauskaa. Burleskihenkisessä numerossa vaatteet vähenevät, ja lopulta tytöt vetävät rintsikoissa ja mummomallisissa korsettipöksyissä. Musiikkia myöten elegantti esitys. Mikä sopiva lopetus!


On aina ihanaa olla katsomassa sirkusta ystäväni Minnan kanssa, tämä kun eläytyy jokaiseen temppuun täysillä!

Oli myös virkistävää huomata että ammattilaisiltakin tippuvat tavarat tai ote lipsuu tai hyppynarun kanssa tulee tiplu! Ja sekin on ihana huomata etteivät kaikki sirkusihmisetkään ole pajunvitsoja, vaikka kuinka tekevät trapetsinumeroita tai akrobatiaa. Toivon mukaan tämänkaltaisesta gaalasta tulisi jokavuotinen!

Jostain syystä sisällä on melko kuuma ja huonohko ilma. Liekö lämmin ja aurinkoinen ilma lämmittänyt salia?


Kuvien copyright 
Lotta ja Stina -kuva Roland Radenz
Duo Minja -kuva Anssi Lauri
Trio Wise Fools -kuva Kailai Chen

1 kommentti: