sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

The Merry Wives of Windsor / (RSC) V&A Museum 9.3.2014

Sattuikin sopivasti, että juurikin The Merry Wives of Windsor oli näytillä tänä sunnuntaina Lontoon V&A museon keväisessä Shakespeare-sunnuntai-sarjassa. Eli herran 450-vuotisjuhlien kunniaksi V&A näyttää maaliskuusta toukokuulle joka su taltiointeja eri näytelmistä. Nyt sattui hyvä tuuri, koska Future Learn Shakespeare-kurssista mitä käyn parhaallaan, niin ko. näytelmä oli seuraavan viikon teemana!

Eikö ole V&A museon auditorio hieno? Varsinkin tuo katto!

Sain vielä houkuteltua seurakseni kaverini Valerien, koska pari päivää aiemmin oli käynyt ilmi että hänkin on samalla verkkokurssilla! Esitys oli ilmainen ja V&A museon auditorio oli mahtavan upea! Ei siellä katsojia kovin paljoa ollut, sanoisinko reilut parikymmentä. Ehkä yhtenä syynä oli aivan mahtava ja aurinkoinen kevätpäivä ulkona (melkein tarkeni t-paidassakin).

Tämä versio näytelmästä oli RSC:n 2012 taltioima, aika moderni. Mutta oikein hyvä, ja toki juoni ja kieli vanhoja tuttuja. Philip Breen ohjasi. Tämä on varmaan yksi mun suosikki-Shakespeare-komedioista.

"What a damned Epicurean rascal is this" :-)

Dr Caius, George Page, Frank Ford & Alice Ford


Rakastettava hömelö John Falstaff (aivan loistava Desmond Barrit) joutuu ovelien naisten höynäyttämäksi. Anita Dobson oli tosi hyvä Mistress Quicklynä. Yksi mun suosikki oli kyllä Dr Caius (Bart David Soroczynski) joka oli ranskalainen miekkailija, jolla on hienoja vaatteita, kammottava ranskalainen aksentti ja hieno rättisitikka :-) Slender (Calum Findlay) oli myös hyvä, sillä oli ihana Ben Whishaw-henkinen tukka

Lavastus ja niiden siirtely oli uskomatonta. Muutenkin tosi nopeat ja nokkelat näyttelijävaihdot (tyypit tuli siis lattiasta, katosta jne).  Valaistus auttoi tosi hyvin näissä vaihdoissa. Puvustus oli kanssa hienoa, vaikka modernia (rugbyvaatteet, metsästysvaatteet, ja erityisesti ihanat brittiläiset tweedpuvut mitä Falstaff piti).

Alice Ford & Meg Page

Kaikki olivat kyllä hyviä rooleissaan, ei valittamista. Välillä sai nauraa sanailulle kippurassa.

Toisen näytöksen metsäkohtaus oli satumaisen hienoa katsottavaa. Puvut, valot, lavasteet. Peurat ja Kuolema ja Queen of the Fairies olivat mielettömän hienosti toteutettuja. Varsinkin se viikatemiehen asu :-) Ja ehkä hauskin oli kun Ford ja Page tulevat paikalle Supermiehen ja Hulkin asuissa :-)) Harmi kun tästä ei ole kuvia missään.

Ja se kun Slender ja Doctor saavatkin itselleen pojat Annen sijaan (jota molemmat siis kosiskelivat). Hah!

Koko näyttelijäporukka:

Desmond Barrit - Sir John Falstaff
David Charles - Sir Hugh Evans
Anita Dobson - Mistress Quickly
Paapa Essiedu - Fenton
Calum Finlay – Slender
Alexandra Gilbreath - Mistress Ford
Stephen Harper - Bardolph
Martin Hyder - George Page
Julia Innocenti - Neighbour
Ansu Kabia – Nym
Sylvestra Le Touzel - Mistress Page
Carla Mendonça - Neighbour
Thomas Pickles - Simple
John Ramm - Frank Ford
Naomi Sheldon - Anne Page
Ged Simmons - Pistol/John
Bart David Soroczynski - Dr Caius
David Sterne - Shallow
Simeon Truby - Host Of The Garter Inn
Obioma Ugoala - Rugby/RobertTeatterikuvien copyright Pete Le May

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti