lauantai 16. helmikuuta 2019

Lux Royal / Circus Ruska Festival, Kuivaamo 16.2.2019

Tämän vuotisen Circus Ruska Festivalin päätti (ennen Festivaaliklubia) mystinen Lux Royal. Ja mitä ihmettä me saimme nauttia kaiken lopuksi? Kolmen muusikon sirkusesityksen vai kolmen sirkustaiteilijan konsertin? Vai jonkun kombinaation tästä? Mene ja tiedä, mutta katsomossa kiemurreltiin naurusta kun Matias Salmenaho, Helmut Nünning ja Julien Heurtel pääsivät vauhtiin. Mulle tuli mieleen joku vanha mustavalkoinen slapstick-leffa, jossa hölmöillään ja hömpötellään ja kaikki menee pieleen.


Heurtel on liilaan veluuritrikoohaalariin pukeutunut rumpali, joka epäonnisesesti ei oikein etene rumpalinhommissaan. Soittimet kun viedään alta. Nünning on vähän Rik Mayallin oloinen tyyppi joka kiusaa yleisöä tekemään omat siivoushommansa, ja kerkeää sitä vähän läskibasson varteenkin. Instrumenttejä vaihdellaan vähän lennossa. Salmenaho on se kolmas heppu, joka koittaa jongleerata, soittaa myös bassoa, pyörittää vannetta, riisua vaatteita... Enpä ole muuten koskaan nähnyt bassoa soitettavan tällä tavalla, kahteen mieheen, yläilmoissa, tasapainoillen. Soittimia myös vaihdetaan lennossa. Lopulta kaivetaan myös haitari esiin ja vedetään Satumaata! Ja joka väliin jongleeraushommia. Onnistuupa myös seitsemällä keilalla hetkisen - hienoa!

Esitys oli vajaan tunnin mittainen ja sitä mitä luvattiinkin: yllättävä. Välillä tuntui että mitä tahansa saattoi tapahtua seuraavaksi. En ehkä niin hillittömän innostunut ollut kuin suurin osa yleisöstä mutta olin hyvin viihdyttynyt. Taiutavia ja monipuolisen lahjakkaita heppuja tämä kolmikko, mutta esityksessä ei välillä tuntunut olevan päätä eikä häntää. Ehkä se oli just se juttu?!

Ja kun etsin netistä kuvia tähän juttuun niin huomasin Lux Royalin olevan pölynimurimerkki.

Lämmin kiitos Cirkus Ruska Festivalille ihanasta päivästä!


Kuvien copyright ?
Näin esityksen ilmaisella pressilipulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti