keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Huttunen taipuu moneksi Komediateatterin syksyssä


Ensi syksynä Tampereen komediateatterissa nähdään jotain varsin mielenkiintoista. Nimittäin Päämäärä Tuntematon kertoo kaikille suomalaisille tutun teoksen eli Tuntemattoman Sotilaan synnystä, kirjailija Väinö Linnasta, hänen aikalaisistaan ja romaanin henkilöistä. Panu Rajala on kirjoittanut näytelmän Suomi100-vuotta ajatellen ja Panu Raipia ohjaa. Ja mikä parasta: loistava Tuukka Huttunen nähdään esityksen kaikissa rooleissa! Osittain aiemmin kuvatuissa videoissa, mutta kymmeniin rooleihin hypäten. Odotan tätä todella suurella mielenkiinnolla. Haastetta tässä varmasti on, mutta eiköhän tämä rautainen tiimi homman hoitele. Ensi-ilta on 2.11.

Panu Raipia, Panu Rajala ja Tuukka Huttunen


Vanha tuttu tiimi palaa lavalle kun Kyllä isä osaa remix valtaa Komediateatterin 21.9. Tähän on kirjoitettu sen verran uutta aineistoa mukaan, että edellisenkin esityksen nähneille riittää kiinnostavaa katsottavaa. Ja mukana koko tuttu sakki Tuija Ernamo, Tom Lindholm, Maiju Jokinen, Jarno Jokinen sekä nyt mukaan tuleva "vävy" Jere Riihinen. Riihiselle tämä on ihan unelmakeikka, koska hän on tv-sarjan suuri fani. Ja kuulemma osasi materiaalinkin paremmin kuin vanhat konkarit. Panu Raipia ohjaa myös tämän, ja esityksiä on vain parikymmentä.

Kyllä isä osaa remix porukka


Estradeille ilmestyy myös tv:stä tuttu Pulkkinen. Ravintolanäyttämän lavalla Jari Salmi Pulkkisena, mutta mukana myös Jere Riihinen (joka on myös tämän sarjan suuri fani). Salmi myös ohjaa ja käsikirjoittaa ja luvassa on tukku uunituoreita sketsejä ja paljon muuta. Maailman kantaesitys 4.10.

    
Pulkkisen tähdet sekä Ransu (ja Pertti Nättilä)


Saanko tässä vaiheessa tunnustaa että mä en ole katsonut koskaan telkkarista en Pulkkista enkä Kyllä isä osaatakaan, mutta seuraava tähti on kyllä tuttu! Nimittäin Ransu!! Ransu saa oman joulushow'n Ransun joulutarina (ensi-ilta 28.11.) ja kyllä sitä on varmaan monissa kodeissa odotettukin. Tampereen Komediateatterin, Teatteri Mukamaksen ja Ransu ry:n kanssa toteutettava esitys on tarkoitettu ensisijassa alle 10-vuotiaille, mutta mikä jottei nostalgiasyistä moni aikuinenkin haluaa nähdä Ransun, Rikun ja Eno-Elmerin estradilla. Ransun äänenä tottakai Pertti Nättilä!


Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla muutakin nimittäin Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa. Timo Parvelan Ella-kirjat ovat ilmeisen suosittuja, ja James Bond-henkinen seikkailu kuulostaa kiinnostavalta. Sanna Majanlahti on tehnyt viime vuosina paljon muuta (mm. opettanut niin TAMKissa kun Voionmaan opistossakin) joten hän kuulosti tosi innostuneelta ohjaajan hommasta. Varsinkin kun teksti on hauskaa ja näppärää. Rooleissa esiintyy Suomen Näyttelijäopiston jatkolinjalaisia. Niin ja ensi-ilta on 24.10.

Panu Raipia ja Sanna Majanlahti


Vauhdikas Mieletön Suomen Historia jatkaa esityksiä myös syksyllä eli jos se on vielä näkemättä niin ehtii vielä katsomaan. Jukka Puotilakin vierailee päänäyttämöllä. Lisäksi syksyllä tulee ravintolateatteriin monenlaista vierailijaa: Ismo Leikola show, Jaakko Saariluoma, Mikko Vaismaa, Sutela & Salminen, Pete Poskiparta...

Ennenkuin syksyn esityksiin päästään käsiksi tulee kumminkin kesä ja Kaasua, komisario Palmu! Palmun roolitushan (eli Esko Roine) kerrottiin jo aiemmin, mutta nyt saimme kuulla ketä näyttelevät muita rooleja. Varsinkin Kokki ja Virta kiinnostivat minua. Etsivä Kokin saappaisiin hyppää Ari-Kyösti Seppo ja Virtana nähdään Lari Halme! Muissa rooleissa mm. Aimo Räsänen ja Severi Saarinen. Palmua pääsee katsomaan 8.6. alkaen.


Kesällä on tarjolla jotain myös lapsille nimittäin Mauri Kunnaksen kirjaan perustuva kummituskomedia Hui Kauhistus! starttaa 11.5. Sami Rannila dramatisoi ja ohjaa ja lavalla nähdään Suomen Teatteriopiston opiskelijoita.

Elokuussa myös musisoidaan Kauko Röyhkä trio (16.8.) ja Sir Elwood duo (25.8.) saavat seurakseen kiinnostavan Kaikki laulaa: Juice-illan 18.8. Lavalla laulaa ja laulattaa Mikko Alatalo ystävineen.


Kyllä tästä kauttauksesta varmaan jokaiselle löytyy jotain, mutta itse odotan kaikkein eniten jo marraskuun alkua ja Päämäärä Tuntematonta. Huttunen on niin moneen venyvä näyttelijä etten epäile lainkaan hänen venymistaitojaan esittää viittäkin roolia lavalla yhtäaikaa!

Lippuja ja lisätietoja löytyy Tampereen Komediateatterin sivuilta.


Kuvat otin ihan itse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti