maanantai 14. marraskuuta 2016

Robin Hoodin Sydän / Turun kaupunginteatteri 14.11.2016

Toista kertaa katsomassa tätä Turun kaupunginteatterin koko perheen helmeä. Kävin keväällä ja pidin niin paljon että halusin nähdä uudelleen! Ja nyt syksyn esityksissä on myös hieman eri miehitys eli lisää hyviä syitä käydä katsomassa tämä.

David Farrin käsikirjoittama ja Milko Lehdon ohjaama Robin Hoodin Sydän on vauhdikas ja nokkela koko perheen seikkailunäytelmä. Tässä on ihan kamalan hauskaa verbaliikkaa, upeita taistelukohtauksia (Oula Kitin koreografiat), näyttävät puvustukset, loistavat näyttelijät. En keksi mitään kohtaa mikä ei toimisi.


Makepeace (Mika Kujala) on kevään esityksistä vaihtunut mieheksi, mutta ei sillä ole tarinankuljetuksen kannalta mitään merkitystä. Hieno Makepeace tämäkin on. Myös Pierre on vaihtunut Olli Rahkoseksi; vanha Pierre kun siirtyi Åbo Svenska Teateriin johtajaksi. Ihana ja hauska luomumies, tämäkin Pierre! Kyllä Robin Hood joukkoineen on mahtava porukka, varsinkin hieman hölmöillessään. Ja Miska Kaukosen Prinssi Juhana on jotain ylimaallisen hienoa! Voiko ketkumpaa enää ollakaan.

Jaksoin taas fiilistellä upeita upeita lavasteita, kauniita pukuja ja hienoja projisointeja. Tuntuu että tämä oli näin toisella kerralla ehkä vielä parempi kun ensimmäisellä. Silloin jäin monesti monttu auki katsomaan jotain kohtaa ja näytelmä jatkoi kulkuaan. Nyt saattoi vain antautua seikkailun hurmaan ja nauttia.


Minusta Robin Hoodin Sydän on sellainen napakymppi Turun kaupunginteatterille, että soisin tämän jatkuvan ohjelmistossa vaikka viisi seuraavaa vuotta putkeen. Valitettavasti vaan vikat 3 esitystä on joulukuussa, joten nyt hops nopeasti ostamaan lippuja! Itse esityskin olisi saanut jatkua vielä vaikka pari tuntia, sen verran hyvin Sherwoodin metsässä viihdyin. Seuralainenkin oli ihan fiiliksissä, joten tästä ei paljoa teatterielämys parane. Bravo koko työryhmä!Kuvien copyright Otto-Ville Väätäinen.
Näin esityksen ilmaisella pressilipulla.

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä oikein mainio esitys ja päivänäytöksessä teinitkin vaikuttivat viihtyvän eli nappi siinäkin mielessä.

    VastaaPoista
  2. Juu, mä pidin kyllä ihan kamalasti!!

    VastaaPoista