sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Vampyyrien tanssi / Helsingin kaupunginteatteri 6.2.2015

Toista kertaa viikon sisällä katsomassa miten vampyyrit tanssivat. Tällä kertaa oli päivänäytös, samalla miehityksellä kuin ensi-illassakin. Eclipsis ry järjesti tämmöisen ryhmäjutun, joten meitä oli iso joukko samanmielisiä musikaaliystäviä paikalla. Aika moni oli katsomassa jo toista tai kolmatta kertaakin... siis enskariviikolla. Voin vain kuvitella millaisiin kokonaislukuihin toiset pääsee. Mulla on suunnitelmissa nähdä tämä seitsemän kertaa, mutta voi olla että siihen tulee muutoksia (puoleen tai toiseen).

Yleisnäkymä sekavasta tapaamisestamme

Ja mikäs siinä, sujui erinomaisesti tälläkin kertaa. Itse asiassa varmaan vielä paremmin nyt kun ensi-iltajännityksestä oli toivuttu, puolin ja toisin. Esiintyjät olivat ehkä rennompia ja laulut sujuivat hyvin. Oma paikkakin oli parempi eli 7-rivin keskellä. Siitä näki ja kuuli paremmin kuin taaemmas sivuun. Tosin oma kuumetauti haittasi hieman menoa, mutta koitin ajoittaa yskimiseni sellaisiin kohtiin että taputettiin tms.

Petrus Kähkösen (Alfred) kainalossa

Alfred (Petrus Kähkönen) oli jotenkin erityisen säkenöivä ja lauloi upeasti taas kerran. Myös Ambronsius (Antti Timonen) oli nyt vielä enskaria enemmän vauhdissa. Sarah (Raili Raitala) on vienyt sydämeni pysyvästi, ja itse Kreivi taas... noh. Mikko Vihma alkaa löytää sisäisen vampyyrinsa, ja saa taas sukat pyörimään jaloissa. Ja Laura Alajääsken Magda, uhhuh...

  
Jo otti ohraleipä. Mikka Vihma (Kreivi von Krolock) kaappasi viereensä

Nyt toisella kerralla (ja lähempää) pystyi paremmin myös keskittymään tarkkailemaan kyläläisiä ja muita vampyrejä. Jokainen pienemmässäkin roolissa oleva tyyppi on uniikki, ja jokainen on pieni puvustus- ja maskeerausosastojen taidonnäyte.

Antti Timosta (Ambronsius) odotti kotona pieni vauva, ja siksikin paita oli jo ehtinyt kadota takin alta. 

Harmittaa kyllä, kun nyt taaskin oli sivukatsomoissa tilaa. Suuri yleisö ei näytä tätä ehkä ihan löytäneen, vaikka liki kaikki lukemani kirjoittelu on ollut positiivista. Höh.

Pardon me but your teeth are (almost) in my neck. Raili Raitalan (Sarah) hampaat.

Extramukava bonus oli meidän porukalle järjestetty mahdollisuus tavata esiintyjiä näytöksen jälkeen. Siellä sitten kulissien roudauksen lomassa otimme valokuvia, juttelimme ja saimme nimmareita. Olipas loistavaa, kiitos kaikki näyttelijät jotka olitte kärsivällisiä kanssamme!

Vampyyrien tanssista alkaa olla netti pullollaan kirjoituksia, ja tässä taas linkki yhteen uuteen, Kolahti! Tässä keskitytään musiikkipuoleen, vähän rennommalla otteella :-) Niin ja taas yksi teatterin julkaisema mainospätkäkin.


 
Laura Alajääski (Magda) huonomassa ja paremmassa valossa.


Oli tosi kiva kysellä ja kuulla näyttelijöiden kuulumisia. Esimerkiksi Laura Alajääski oli Tampereen työväen teatterissa kiinnistyksellä muutaman vuoden ja on nyt sitten HKT:llä. Näin hänet useassa esityksessä siellä ja tykästyin kovasti.

Samuel Harjanne (Herbert von Krolock) kaappasi minut.


Jätti-iso kiitos Eclipsis ry ja Laura tämän organisoinnista! Erityisesti kiitos kuvaus/rupattelusessiosta HKT:lle ja tottakai itse tähdille!


Kuvia otti vähän kuka milloinkin, osan esiintyjät itse, alimman kuvan ainakin Siiri Liitiä. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti