lauantai 29. elokuuta 2015

Outo Homo menee kouluun / Werstas 29.8.2015

On aina ilo ja kunnia nähdä Juuso Kekkonen lavalla. Tämä viehätys ei ole poistunut lukuisten kertojenkaan jälkeen. Olen jo pitkään halunnut nähdä miten se koululaisille suunnattu Outo Homo esitys on erilainen siitä normaalista kolmetuntisesta show'sta. Mitä on karsittu pois, mitä jätetty. Vihdoin pari viikkoa sitten siihen tarjoutui tilaisuus, kun Werstaalla pidettiin työväenkirjallisuuden päivä ja Outo Homo menee kouluun oli osana sitä. Ja vieläpä ilmainen! Sali nyt ei ollut ihan täynnä, mutta varsin runsasta keskustelua sekin porukka sai lopuksi aikaan.

Juuso puhui itsetyydytyksestä, neitsyydestä ja sen historiasta, sukupuolisuudesta (se 5-osainen himmelisysteemi), selittää huoneessa oleville miehille millainen oikeasti on immenkalvo. Kuullaan poliittisia vitsejä, jotka sopivat oikein hyvin kun ollaan työväenkirjallisuuden päivillä. Miten persujen, kristillisten ja keskustalaisten maailmankuva järkkyy, jos ei ole tuttuja mies/nainen lokeroita minne tunkea ihmiset. Saimme myös kuulla voimakkaan puheenvuoron transsukupuolisten ihmisten puolesta (ja ihan syystä). Suomen pakkosterilointilaki on NIIN syvältä kuin voi vaan olla. Juuson viesti on: pliis, älkää olko normaaleja! ja meidän pitäisi myös yrittää olla onnellisia.

Juuso valmistautuu esitykseen

Lopuksi ihanan vilkasta keskustelua - ihmiset olivat kiinnostuneita, innostuneita.

Toki n. 45 minuuttiin ei kauheasti mahdu, ja kaikki BDSM- ja polyamoriajutut oli jääneet pois. Ja iso osa Juuson lapsuuden/nuoruuden tarinoista. Tässä esityksessä liikutaan enemmän yleisellä tasolla eikä niinkään Juuson elämässä ja historiassa. Hyvä varmaan niinkin, kohderyhmä huomioiden.

Show'n jälkeen vaihdoimme pari sanasta pihalla ja pääsin halaamaankin herraa! Ooh!! Ehkä ensi kerralla rohkenen pyytää jopa kuvaa :-) Nyt syksyllä on muuten tulossa myös DVD, missä koko kolmituntinen Outo Homo saadaan kaikkien ihailtavaksi. Kulttuuriteko.

Suurkiitokset siis Työväen kirjallisuuspäiville kun kutsuitte Juuson paikalle, ja isoin kiitos Juusolle taas kerran mieleenpainuvasta ja viihdyttävästä esityksestä.


Kuvan otin ihan itse

1 kommentti:

  1. Mua harmittaa, että en ole ehtinyt nähdä tätä kouluversiota (vielä) ihan työnkin puolesta. 45 minuuttia on aika tiivis paketti, mutta toisaalta koulupäivämitoituksessa just passeli yläkouluporukalle veikkaisin. Ehkä vielä tämänkin ehtisi jossain välissä.

    VastaaPoista