sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Outo Homo / Teatteri Telakka 5.4.2014

Toinen kerta jo Oudon Homon parissa. Viimeksi lokakuussa kävin Helsingissä katsomassa ja se teki niin suuren vaikutuksen, että uudelleenkatselu oli ihan paikallaan. Jotain kohtia oli hieman muuteltu (jätetty esim. kaikki roolipelausviittaukset pois), enimmäkseen aikapulan takia, mutta sama tuttu ja hieno esitys se edelleenkin oli. Juuso todellakin on erinomainen "sherpa sukupuolisuuteen"!


Eli jos käyt teatterissa tahi kulttuurijutuissa harvakseltaan, niin tämä olisi yksi niistä esityksistä mikä pitäisi ja kannattaisi käydä katsomassa. Ja jos minä saisin päättää, niin Juuson koululaisesitys Outo Homo Menee Kouluun pitäisi olla pakollinen kaikille 9-luokkalaisille. Kuinka moni tietää esimerkiksi että sukupuolta voidaan määritellä viidellä tapaa (5-osainen himmeli): geeni, fyysinen kroppa, juridinen sukupuoli, miten sukupuoli esitetään ja identiteetti.

Tämä on tärkeä esitys. Erittäin tärkeä. Ja ajankohtainen. Ja hauska. Ja kaikkea muutakin mitä loistavalta esitykseltä voi edes toivoa.


Esityksen jälkeen oli vielä parin tunnin paneelikeskustelu, mikä oli tavattoman kiinnostava kaikin puolin. Mutta pitkä päivä, koska Pilkkaa Jumalaa alkoi klo 13, Outo Homo klo 17 ja paneelikeskustelu sitten 20.30 about... Oli sen arvoista kyllä.

Maltan tuskin odottaa kolmatta osaa tähän Kekkosen trilogiaan - ensi syksynä sitten.


Promokuvan on ottanut ??
Julistekuvan minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti