perjantai 11. lokakuuta 2013

Uusi suurmusikaali Suomeen!

Kova spekulointi käynnissä mikä se mahtaa olla... Pari päivää sitten Kansallisooppera tiedotti että 2015 sinne on tulossa joku suuri hittimusikaali, mitä ei ole ennen Suomessa nähty. Tiedotustilaisuus on ensi maanantaina...

Billy Elliot olisi Twitter-palaveeraamisen jälkeen suurin suosikki, mutta löytyykö Suomesta tarpeeksi lahjakkaita poikia onkin toinen kysymys.

Vaikka musikaaleja Suomessa nähdäänkin, niin usein ne suurimmat jäävät tänne tulematta. Siihen on lukuisia syitä mutta niistä raha tietenkin tärkein. Elokuussa Ylen sivuilla pohdittiin tätä dilemmaa... Moni menestysmusikaali pysyy suomalaisten tavoittamattomissa:

Andrew Lloyd Webberin säveltämä The Phantom of the Opera maksaisi maltaita, eikä Mamma Mia!:nkaan oikeuksia ole vielä Suomeen saatu. The Lion King vaatisi kokonaan tummaihoisen esiintyjäkaartin. Myös South Parkin tekijöiden menestysmusikaali The Book of Mormonissa seikkaillaan Afrikassa.

Aikanaan Miss Saigonin leviämistä rajoitti vaatimus roolittaa pääosa aasialaistaustaisella näyttelijättärellä. Kun pykälästä luovuttiin, esitys saatiin Helsinkiinkin.

Laatuvaatimusten vuoksi on toistaiseksi haaveeksi jäänyt ainakin Billy Elliot. Sen esiintyjiksi tarvittaisiin lukuisia lapsia, jotka ovat sekä mestarillisia baletti- ja showtanssijoita että osaavat laulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti