lauantai 11. toukokuuta 2013

Häiriötekijä / Q-Teatteri 10.5.2013

Pakko oli mennä katsomaan Q-teatterin uutukaista eli Häiriötekijää (lisänimeltään Synkähköt Iltamat) Sekalainen sketsikokoelma, päärooleissaan ihastuttava Tommi Korpela, Elina Knihtilä (joka muuten juuri eilen nimitettiin Teatterikorkeaan professoriksi!), Pirjo Lonka, Elena Leeve...

Näytelmä yhdisti sekalaisen joukon tarinoita, videopätkiä ja kaikkea ihmeellistä. Hyviä näyttelijöitä ja ennenkaikkea Korpela oli ihan huikean hieno (varsinkin paidattomana metsien miehenä!). Synkkiä juttujahan nämä olivat, mutta superhauskoja. Okei, pari oli aika surullistakin kaikessa angstisuudessaan.


Elina Knihtilän kuolinkohtaus oli klassikko!

Kaksiosainen esitys koostuu näyttämöllä esitettävistä kohtauksista, jotka muuttuvat väliajan jälkeen entistä tummemmiksi ja kulkevat kohti kuolemaa. Lisäksi kolmella screenilla pyörii monologeja ja kohtauksia. Visuaalinen ilme on graafisen tyylikäs, ja maskeeraussuunnittelussa riittää elokuvamaista detaljitarkkuutta. Kuvavirta väläyttää näyttämölle vinoja otoksia arjesta, elämän takapihoilta, porraskäytävien klaustrofobiasta. 

Näin kirjoitti HS näytelmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti