sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vadelmavenepakolainen / Tampereen Teatteri 5.1.2013

Mää sen vaan sanon, että ihan sama mikä näytelmä: jos siihen päästetään mukaan Risto Korhonen, vaikka miten pikkiriikkisessä roolissa, niin show'n se varastaa. Näin on käynyt kaikissa! Se oli loistava TT:n Paavo 1,5:ssä punkkariteininä minkä miespari vahingossa adoptoi, ihan huikea TT:n Klassikot Lavalla-leffarooleissa, hysteerinen Pyynikin Kesäteatterin Kuuma Kesä 85:ssä Rennie “Salvequick” Johnsonin roolissa, Hiiriä ja Ihmisiä, Popcorn... onhan tuota tullut nähtyä viime vuosina, lähinnä Tampereen Teatterin lavalla. 

 Tässä Risto Korhonen (oikealla) häävieraana

Ja nyt taas. Tampereen Teatterin Vadelmavenepakolaisessa Korhonen on sivurooleissa, niitä tosin piisaa 15 kpl. Silti joka kerta kun miehen pärstä vilahtaa lavalla, niin show'n keskipiste siirtyy sinne. Pääosan esittäjä Miska Kaukonen jää ihan tämän menninkäisen näköisen ja kokoisen tyypin varjoon (vaikka onkin lavalla melkein koko näytelmän ajan).

Mutta nähdä Korhonen thaimaalaisena temppelitanssijattarena, suomalaisena baarien miehenä, joulutonttuna, kissana, poikavauva Olofina, kokkikerhon Stickanina, psykiatrina, tappajavankina, Lasse Pöystinä ja noin kuudessa muussa roolissa - tämä onnistuu Vadelmavenepakolaisessa koko kevään ajan! Itse kävin esityksessä loppiaisen kunniaksi 5.1., ja tätä ennen syömässä (taas ) tosi hyvässä 2h + k ravintolassa.


Oikein hauska näytelmä, ja avautuu hyvin vaikkei Miika Nousiaisen kirjaa olekaan lukenut. Mikko Virtanen haluaa olla ruotsalainen ja tekee kaikkensa tämän unelman eteen. Mikko Saastamoisen lavastus oli tosi nerokas, taustalla ollut Ruotsin lippu saatiin valoilla ja ristikkomaisella seinällä, ja ruotsi-aiheiset kuvitukset kokonaisuutena on ihanat. Ville Majamaa on myöskin erinomaisen hyvä lukuisissa rooleissaan. Tämä iso mies - pikkumies kaksikko (Majamaa & Korhonen) on kyllä näytelmän valopilkkuja, vaikkei se muutenkaan mikään heikko esitys ole.Twitter-kaverini Laura kävi katsomassa ensi-illassa, lukematta kirjaa, ja Lauran mietteitä voi lukea blogistaan.

Kuvien copyright Harri Hinkka/Tampereen Teatteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti