perjantai 7. syyskuuta 2012

Trainspotting / Linnateatteri 6.9.2012

Eilen tuli Elinan kanssa käytyä katsomassa 1.9. Suomen ensi-iltansa saanut Trainspotting. Turun Linnateatterin ja Turun Ylioppilasteatterin kimppatuotanto oli varsin mielenkiintoinen.Tämä Irving Welshin romaani ja sittemmin Danny Boylen huikea leffaversio kääntyy ihan suht ok näyttämöllekin. Esitys oli K15, ihan aiheesta. Siitä on trailerikin :-)

Teatterin sivuilla sanotaan näin:

Trainspotting kertoo räävittömän tarinan nuoren edinburghilaisen miehen silmin. Mark Rentonin elämä etenee huumeiden ja kirjavan ystäväpiirin pyörteessä eikä yhteiskunta tai sen säännöt voisi vähempää kiinnostaa. Ulkopuolisen silmin väkivallan ja nautintoaineiden liitto on normien irvikuva, mutta näille nuorille se on arkea. Spiidipäissään mentäessä ei maalliset murheet paina, mutta kuten aina, menneisyyttään ei voi paeta.Snoopi Siren ohjaa ja pääroolissa Rentonina Mikko Rantaniva. Käsiohjelmaa ei ollut tarjolla ja teatterin kotisivutkaan eivät erittele esiintyjiä (tästä iso miinus). Muissa rooleissa Miska Kaukonen, Tiina Rantanen, Linda Tavio, Mariella Nikkanen, Tuomas Pullola, Jussi Jätinvuori, Jenni Helenius, Jaakko Kanniainen, Heini Haapaniemi ja Pauliina Laaksonen-Elden.

Esityksessä oli aika hyvin käytetty myös filmimateriaalia ja projisointeja. Suomennos tuntui ihan toimivalta. Musiikki oli aika kovalla ja sitä käytettiin paljon, kuten elokuvassakin. Tanssikohtauksia oli vähän väliä, mutta kyllä ne toimivat ihan hyvin. Kaikki (leffan) pääkohdat oli mukana :-)

Kyllä mä tykkäsin, vaikka esim. leffan edinburghilaisia maisemia jäi kaipaamaan... Aika synkkähän tämä on ja karmeakin, mutta silti hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti