maanantai 28. huhtikuuta 2014

Juhannusyön Uni / Nokian nuorisoteatteri Theama 28.4.2014

 

Nokialaiset nuoret ovat nyt muutaman vuoden pyörittäneet omaa nuorisoteatteriaan Saija Viljasen johdolla. Suurinpiirtein puolella porukasta on tausta Nokian Työväen Teatterissa ja monet olen nähnyt siis NTT:n esityksissä. Tämä oli yksi syy mennä katsomaan heidän tämän kevään esitystään Juhannusyön Uni. Toinen syy on tietenkin Shakespeare :-) Se on aina riittävä syy!


Juu, varsin viihdyttävä ja hauska esitys kaikinpuolin. Tekijäporukka on ahkeroinut ja kaikki mahdollinen on tehty itse; valot, äänet, puvustus, lavastus jne. Eikö haitannut mitään jos koristeköynnökset putoilivat tai muuta vastaavaa.

Ohjaaja ja sovittaja Saija Viljanen esittää itse Titaniaa (edelleen muistissani on miten loistava Mercutio Saija oli NTT:n Romeossa ja Juliassa muutamia vuosia sitten) sopivalla draamalla. Antti Sarjanen on sopivan macho Demetrius ja Susanna Rämö oivallinen Oberon (kaksoisroolissa, sillä hän on myös herttua Theseus). Aino Marjamaa on hersyvän hauska Helena, joka nappailee Pringlesejä tuubista ja purskauttaa kermavaahtoa suoraan purkista perään.

 

Näyttelijäseurue on myös mainio, varsinkin viiksekkäät Roosa Repo ja Laura Autero ja erinomaisen hyvä Topias Kanto. Antton Nissinen on hieman yliampuva Lysander, mutta ulkoisesti vallan sopiva tähän rooliin :-)

Heidi Sotaniemi toimii kertojana, ja nämä lakonisella äänellä lausutut kohdat ovat kieltämättä ääreisviihdyttäviä. Muutenkin tässä oli paljon myös tahatonta komiikkaa, ja varsinkin meille Shakespearen ystäville.

Oma Nokia huomioi esityksen myös, hyvä!

Isot kiitokset koko nuorisoporukalle (ja vähän vanhemmillekin näyttelijöille). Raikasta ja hauskaa - ja ennenkaikkea viihdyttävää! Jään odottamaan mielenkiinnolla seuraavaa esitystä.

Hermia ja Lysander lemmen pauloissa


Kuvien copyright Tapio Marjamaa - kiitos Saija tiedosta!

2 kommenttia:

  1. Hieno ryhmä ja loistavia esityksiä, sen verran kuitenkin haluan lisätä, että ryhmä on toiminut Nokian kaupungin vapaa-aikakeskuksen nuorisopalveluiden rahoituksella ja alaisuudessa. Ollut siis osa nuorisotyötä. Syksyllä 2014 ryhmän toiminta siirtyy Nokian Näyttelijäyhdistyksen ryhmäksi.

    VastaaPoista
  2. Haa, joku lukee mun kirjoituksia!

    Kiitoksia tarpeellisesta korjauksesta/lisäyksestä!

    VastaaPoista