keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Billy Elliot / Finnkino 7.10.2014

Loistava musikaali Billy Elliot näytettiin livenä syyskuun lopussa ympäri maailmaa elokuvateattereissa. Suomeen sitä ei saatu ihan sillon, mutta reilun viikon viiveellä. Ihan mukavasti katsojia kertyi täälläkin, mutta Briteissä se teki viikon katsojaennätyksen.


Siitä on nyt muutama vuosi kun olen tämän Lontoossa nähnyt, mutta leffan katson säännöllisesti. Molemmat ovat aivan hirvittävän hienoja elämyksiä. Mutta oli kiva pitkästä aikaa nähdä musikaaliversio. Ja kaikki lähikuvat ja muut, tekevät siitä erityisen mielenkiintoisen.


Billyn roolissa ihan huikean upea, upea Elliott Hanna. Jos tästä pojasta ei tule tähteä, ei sitten kenestäkään. Huh, mikä suoritus!! Ruthie Henshall nähtiin rouva Wilkinsonina, ja ei mitään moitteen sijaa tässäkään. Zach Anderson Billyn kaverina Michaelina oli myös ilmiömäinen. Oikeastaan koko esityksessä ei ollut heikkoja lenkkejä lainkaan. Kaikki näyttelijät löytyvät täältä.

Lopussa nähtiin lavalla yhteensä 27 Billyä, niin nykyiset 4 (jotka vuorottelevat roolissa) ja tukku aiemmin Billyä esittäneitä. Vetämässä sellasia tanssikuvioita että oksat pois. Ja kaikilla Billy-paita päällä, paitsi niillä nykyisillä.


Tässä yllä pieni pätkä yhdestä lumoavimmista kohtauksista koko musikaalissa. Billy ja vanhempi Billy (jota tässä yhdessä juhlaesityksessä esitti Liam Mower, joka oli ihkaensimmäinen Billy vuonna 2005.) tanssivat yhdessä Joutsenlammen musiikkiin... huoh.

Eli jos käyt Lontoossa, ja on mahdollisuus nähdä tämä livenä, mene ihmeessäVictoria Palace teatterille katsomaan! Ja muille: tämä juhlaesitys julkaistaan marraskuun lopussa myös DVD:llä ja BluRayllä, sekä on myös netistä ladattavissa.


Kuvien copyright... enpäs tiedä, musikaalin kotisivuilla ei näiden kuvien kuvaajaa mainittu.

1 kommentti:

  1. Oi, jospa sinne Lontooseen pääsisi. Tai edes hankkisi sen dvd:n ja lainasi jonkun kaverin valkokangasta. Pahimpaan hätään katsoa elokuva. Enhän viimeksi itkenytkään kulttuurin parissa kuin vasta tänään.

    VastaaPoista