maanantai 26. toukokuuta 2014

The Curious Incident of the Dog in the Night-time / NT Live 26.5.2014

Mulla neljäs kerta kun näin tämän näytelmän, ja edelleen yksi voimakkaimpia teatterikokemuksia koskaan. Tampereella oli eka sali täynnä ja toinen puolillaan ja aika hyvin oli lippuja myyty muuallekin Suomeen. Eli hienoa että tämä(kin) näytelmä sai katsojia.

Mulle ehkä paras juttu illassa oli se, että nyt niin moni tuttu ymmärtää ehkä paremmin mistä mä olen pari vuotta kohkannut. Miten hieno näytelmä tämä on, miten loistava näyttelijä Luke Treadaway on, ja miten upea produktio Curious Incident on. Kaikki tuntuivat olevan yhtä innoissaan ja haltioituneita, eli hieno homma.

Meidän salissa oli hirveä liuta immeisiä Tampereen Työväen Teatterista "opintomatkalla". Näytelmän Suomen ensi-ilta siellä on siis syyskuussa. Odotan mielenkiinnolla heidän versiotaan. Valosuunnittelija Kyösti lupasi mulle väliajalla että TTT:n versio tulee olemaan parempi. Aika isot saappaat täytettäväksi, mutta odotan mielenkiinnolla omannäköistä versiota. Miestenvessassa oli väliajalla kommentoitu, että kun NT:n esitys on niin pienellä lavalla, mutta TTT:n Vanha näyttämö (anteeksi, Eino Salmelaisen näyttämö, siis syksyllä) on paljon isompi. Lohdutan tamperelaisia, että kyllä se toimi hyvin Cottesloen jälkeen paljon isommalla Apollon lavallakin. Hieman erilailla oli jotkut jutut toteutettu (esim. lattialle projisoidut liukuportaat tehtiin takaseinälle).

Parasta teatteria kyllä. Haluan edelleen nähdä sen vielä Lontoossakin, vaikkei alkuperäisestä näyttelijäporukasta olekaan enää ketään mukana. Mutta se on vaan niin hyvä. Erinomaisesta adaptaatiosta vastaa olla olevan kuvan mies, joka mulla oli iloa ja kunnia tavata muissa merkeissä 3 viikkoa sitten.

Simon Stephens ja allekirjoittanut toukokuussa 2014

Itse näytelmästä lienen kirjoittanut jo aika monta kertaa. Taitaa olla eniten blogipostauksia tästä näytelmästä... Alla olevat linkit on siis kaikki tähän aiheeseen liittyviä omia kirjoituksiani.

Ekan kerran elokuussa 2012, nähtyäni sen ensimmäistä kertaa. Ja elokuussa pari muutakin kertaa... kritiikkejä lehdistä, mainostusta ekasta NT Live esityksestä Finnkinolla ja yksi Luke Treadawayn haastatelulinkkikin. Ja sitten syyskuulta se NT Live kirjoitus (Tampereella silloin vajaat 20 katsojaa!).

Sitten lokakuulla ja Lontoossa - koittaen saada peruutuslippuja esitykseen! Ja mitä tapahtui kun niitä ei saatu, mutta käytiin silti stage doorilla notkumassa :-) Marraskuussa tuli tieto että näytelmä siirtyy West Endille, Apolloon.

Apollon ensi-ilta koitti sitten maaliskuussa 2013. Ja kriitikotkin tykkäsivät. Huhtikuussa pääsin katsomaan näytelmää Apolloon. Huhtikuussa, vain muutama päivä sen jälkeen kun olin ollut katsomassa, olikin sitten aika juhlia Olivier-gaalassa. Heinäkuussa 2013 Treadaway järjesti hyväntekeisyysgaalan, jonka kyllä missasin, ja se harmittaa vieläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti