torstai 5. huhtikuuta 2012

Sudenmorsian / Tampereen Työväen Teatteri 4.4.2012

Viime viikon keskiviikkona olin Sonjan ja Jonnan kanssa Tampereen Työväen Teatterissa katsomassa Aino Kallaksen kirjaan perustuvaa Sudenmorsianta. Joka oli erinomaisen hieno, joskin Mairen sairaalassaolo vei omaa keskittymistä. Sellainen yliluonnollinen satu tavallaan, missä kiltti ja kunnollinen vaimo onkin öisin ihan toinen ihminen...

Päärooleissa Miia Selin (Aalo) ja Toni Harjajärvi (Priidik), ja lisäksi nähtiin mm. Eriikka Väliahde, Petra Ahola, Jari Leppänen ja Samuli Muje. Pääpari oli oikein mainio, Aalo tietysti suurimmassa osassa.

Mutta esityksen todelliset tähdet olivat tanssijapari Sirpa Suutari-Jääsko ja Jukka Haapalainen, jotka yhdessä Osku Heiskasen kanssa vastasivat myös koreografiasta. Tanssikohtaukset olivat ihan huikean hienoja. Lavastus ja efektit olivat tosi mallikkaasti toteutettuja.


On kylä jossa kaikki tuntevat toisensa ja metsä jossa voi tapahtua mitä tahansa. Metsän kutsu on vahva, ja metsävahdin nuori vaimo, ahkera ja kiltti Aalo liittyy salaa susien joukkoon. Päivisin hän häärii tunnollisena emäntänä, öisin tanssii vapaana Metsän Hengen kanssa. Kaksoiselämä vie veronsa ja salaisuus paljastuu. Kostonhimo tekee mukavista naapureista verenhimoisia petoja.
- Αino Kallas eli tarinaa kirjoittaessaan itse sydämiä särkevässä kolmiodraamassa, mutta sitäkin syvällisemmin tekstin symboliikassa näkyy elämänmittainen ristiriita perheenäidin velvollisuuksien ja kutsumusammatin vaatimusten paineissa. Nämä kokemukset purkautuivat riipaisevan kauniisti balladimuotoiseen kertomukseen Aalon vaikeista valinnosta, kuvailee näytelmän sovittaja ja ohjaaja Tiina Puumalainen.

Kursivoitu teksti TTT:n kotisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti