perjantai 1. marraskuuta 2013

Opastettu kierros / RSC 1.11.2013

Kävin muuten samana päivänä opastetulla kierroksella teatterissa. Se oli oikein hyvä, niinkun tommoset nyt aina onkin. Oppaana oli itsekin näyttelijänä toimiva David (jonka sukunimen raapustin johonkin paperinpalaselle, kerron sen kun löydän paperin jostain).


Kierros oli reilun tunnin, ja oikein antoisa. Ehkä kuitenkin paras kohta oli heti siinä alussa kun oltiin lähdetty kävelemään ja oltiin ala-aulassa, niin sellainen pipopäinen hiippari meni hisseille ja meidän opas puhui sille (ja opasti hissin käytössä, että henkilöstökortilla pääsee kulkemaan sillä). Mä kyllä heti bongasin yhden irlantilaisen tytön kanssa (juteltiin myöhemmin kierroksella ja illalla stage doorilla lisää) kuka se oli, nimittäin David Tennant. Pakitettiin vielä monta metriä, että päästiin kurkkaamaan hissiin. Muu ryhmästä ei huomannu koko tapahtumaa :-) Opas sitten niitä kyllä valisti asiasta myöhemmin. Tennant oli tunkenu tosiaan pitkät hiuslisäkkeensä pipon alle.

RSC toisesta suunnasta (Swan Theatre toi etumainen osa)


Opastettu kierros oli hyvä, käytiin pukuhuonekäytävillä (RSC:ssä ei ole kellään omia pukuhuoneita, vaan kaikki jakavat ne - paitsi nyt näemmä Tennantilla oli omansa, koska sillä oli sihteeri tms mukana). Käytiin myös Swan Theatren puolella, mikä oli hieno!! Uskomaton akustiikka myös. Kaiken muun RSC tekee itse paitsi veren, se ostetaan alihankkijalta (ja maistuu kuulemma hyvältä!). Aiemmin käyttivät oikeeta sianverta, ja kukakohan näyttelijä se nyt oli ollut (Derek Jacobi tai joku vastaava) joka oli jossain produktiossa ollu melkein pahoinvoiva, kun veri oli ollut pilaantunutta.


Kierroksen jälkeen jäin teatterille notkumaan. Siellä oli vanhojen produktioiden pukunäyttely, jossa oli hienoja vaatteita esillä. Mm. kaksi eri David Tennantin pukua RSC:n näytelmistä vuosien varrelta. Toinen on As You Like It -asu vuodelta 1996, missä David oli Touchstone (yläkuva). Toinen legendaarisesta Hamletista 2008, missä herra oli pääroolissa (alakuva).


 Opastetut kierrokset on kyllä erinomainen tapa tutustua teatteriin, tai mihinkä tahansa (kulttuuri)laitokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti