keskiviikko 7. elokuuta 2013

Sulttaani / Tukkateatteri 6.8.2013

Tampereen Teatterikesän OFF-näytöksissä esitettiin piskuisen Tukkateatterin Sulttaani-näytelmää 2 kertaa. Varsinaisesti esitykset olivat alkukeväällä, mutta nyt saatiin pari lisänäytöstä. Käytiin Eevan kanssa tiistaina katsomassa tämä.

Ja kuten aina, Tukkateatterissa oli kuuma! Kolmisenkymmentä asiakaspaikkaa (melkoisen täynnä) ja muutenkin lämmin keli ei auttanut asiaa. Viimeksi olen käynyt katsomassa Tukkateatteria kun esiintyivät Teatteri Pirkan tiloissa Pyynikinkadulla. Silloin (2006 syksyllä) oli vuorossa Suomen kantaesitys Neil Gaimanin Sadun kääntöpuoli. Siinä oli kaksi Gaimanin lyhyttä tarinaa Lumenvalkea, verenpunainen ("Snow, Glass, Apples") ja Peikkosilta ("Troll Bridge").

Mutta tässä samassa tilassa (Tammelan Puistokatu 29) kävin viimeksi katsomassa (huhtikuussa 2011) Marlowen Edward II, jota silloin esitti Teatteri Silmänkääntäjä.
Tukkateatterin sivuilta:

Vietetään ravintola Sulttaanin 40-vuotisjuhlia. Hovimestari Jaana (Martta Kallionpää) ja kokki Mirko (Antti Salminen) selvittelevät parisuhdeongelmiaan. Miksi Mirko viettää niin paljon aikaa työkaverinsa Petruksen kanssa? Onko Jaanan suhde ruokaan normaali? Voiko Jaanan ja Mirkon parisuhdetta enää pelastaa? Oman mausteensa soppaan tuo Sulttaanin entinen hovimestari Sampo (Teemu Mäkinen) sekä Tamara Lundin lauluja tulkitseva Ikäleidi (Aksu Piippo).

Sulttaani on helsinkiläisen Mika Tepsan kirjoittama, ravintolamaailmaan sijoittuva hersyvä draamakomedia. Näytelmässä käsitellään muun muassa homoseksuaalisuutta ja tukahdutettuja tunteita roisin huumorin säestyksellä.
 
Oikein mukava pikkunäytelmä, hyvin pienellä lavastuksella toteutettu. Pianisti (Johanna Repo) nurkassa säesti Ikäleidiä, joka lauloi kaikkiaan 6 Tamara Lundin kappaletta. Erityisesti pitää mainita Antti Salminen, joka toukokuussa nähtiin Hamletina Legioonateatterin Rosencrantz ja Gyldenstern ovat kuolleet (josta en näemmä ole myöskään saanut aikaiseksi kirjoittaa) ja silloin Edward II:ssa 2011 myös. Jotenkin jäykän oloinen, mutta kiinnostava näyttelijä.

Niin ja tässä näytelmässä syötiin kokoajan... :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti