perjantai 12. huhtikuuta 2013

The Ladykillers / New Theatre 11.4.2013


 
Cardiffin New Theatre oli viehättävä rakennus, sekä ulkoa että sisältä. Sellainen vanha perinteinen teatteri, kauniit tapetit, punaista ja kultaa jne. Siellä käy paljon näitä kiertäviä teatteriseurueita ja -produktioita. Itse näytelmäkin oli tosi kiva, en ole nähnyt sitä koskaan, paitsi joskus ajat sitten sen alkuperäisen Ealing-studioiden leffan vuodelta 1955 (missä pääosissa mm. Alec Guiness ja Peter Sellers), mutta en muistanut varsinaisesti mitään kun perustarinan. Vanha mummeli vuokraa yhden huoneen miehelle joka tarvitsee rauhallisen tilan jousikvartetilleen harjoituksia varten, mutta todellisuudessa nämä ovatkin rosvojoukko jotka suunnittelevat rahalähetyksen ryöväämistä mummon hoteissa.



Lavastus oli ihan älyttömän nerokas, sama Mrs Wilberforcen asunto sisältäpäin, mutta saatiin myös esitettyä King’s Crossin aseman ryöstökin väliverhon ja pikkuautojen yms avulla. Tosi näppärää! Näyttelijät olivat kaikki erinomaisia, vaikka heistä ei tuttuja ollutkaan kukaan muu kuin Clive Mantle (miten sattuikaan, esitti majuria Sherlockin The Hounds of Baskervillen jaksossa, siis se Baskervillen tutkimuslaitoiksen johtaja).

Yleisö oli paljon nuorempaa kuin Suomessa, eli paljon pariskuntia, ja nuorempiakin ihmisiä.


Esitys loppui 9.45 ja sitten (sateessa) käveltiin pysäkille ja ehdittiin just bussiin nr.6. millä pääsi suoraan hotellille. Hetki lukemista ja 11 maissa nukkumaan. En jaksanut lähteä koneen kanssa edes alakertaan nettiinkään. Teatterilla muuten toimi joku Cardiffin kaupungin yleinen ilmainen wifi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti