tiistai 21. tammikuuta 2014

Kummapulju eli ÅST ja lipunhankinnan mysteeri

"Ota riski, mene suomenruotsalaiseen teatteriin."
"Ota riski, yritä hankkia lippuja suomenruotsalaiseen teatteriin"

Näissä Lauran ja Sepon tviiteissä kiteytyy ehkä olennaisin viime viikkojen surullisenhauskasta lippujensaantirumbasta.

No. Tarinahan alkoi siitä kun Globe Theatre ilmoitti joskus syksyllä, että Hamlet lähtee kiertueelle maailman ympäri, vieraillen jokaisessa maassa kahden vuoden aikana. Jossain vaiheessa loppuvuonna Globen omilla sivuilla oli tieto että esitysaika on Suomessa toukokuussa 2014. Ankarien selvittelyjen jälkeen paikkakin saatiin paikannettua eli Åbo Svenska Teater Turussa. Ja ajankohtakin selkiytyi eli 10.5., (mutta tämä tarkennus tapahtui hieman myöhemmin).

ÅST:n omilla sivuilla ei asiasta mainittu sanallakaan. Joskus pari viikkoa ennen joulua soitin teatterille ja kysyin millon liput tulevat myyntiin. Meitä olisi isohko porukka innokkaita ihmisiä tulossa. Sanoivat että "joskus tammikuun puolivälissä". Kun palasin joulunvietosta Englannista, niin kävikin ilmi että liput näkyivät jo Lippupalvelun sivuilla, mutta eivät olleet myynnissä vielä. Samantien soitin ÅST:lle että mitä ihmettä! Liput olivat jo myynnissä, ja myyneetkin aika hyvin.

Varasin 10 lippua, mutta lähempää kun 8. riviltä ei saanut. Murmutin asiasta, eli ensinnäkin siitä että tammikuun ekat päivät ei ole "tammikuun puoliväli" ja toisekseen puutteellisesta tiedotuksesta. Itse asiassa ÅST:n omilla kotisivuilla ei vieläkään mainita esityksestä mitään muuta kuin että se on loppuunmyyty! Eli tapahtumakalenterissa tms ei puhuta koko Hamletin vierailusta sanaakaan! Myyjä ei todellakaan nähnyt mikä tässä oli ongelmana - "sinähän sait paikat". Joo, sain. Mutta tämä on esitys minkä takia siirsin omaa toukokuun Lontoon-matkaa. Ja johon halusin parhaat paikat. "Mutta nämä on ihan teatterin parhaat paikat". Olisin silti halunnut riville 5 tai 6.

Kaverini Tuula soitti sinne sitten samana päivänä hieman myöhemmin, ja sai lippuja useamman kappaleen riviltä 7. Niiden paikkojen hyvyydestä myyjä kommentoi että "ihan ok paikat on"!

Kaiken lisäksi olemme arvuutelleet onkohan esityksestä iltapäiväesitystä lainkaan. Kenellekkään teatteriin soittaneille ihmisille ei ole lippukassan väki puhua pukahtanut moisesta, mutta siellä Lippupalvelun sivuilla oli ollut toinenkin näytös kummittelemassa. Lauralle oli tullut lehdistötiedote, että iltapäivänäytös on joku PR/yhteistyökumppani/kutsuvieras/ei-suurelle-yleisölle tarkoitettu esitys. Mene ja tiedä, mutta Tuulalle oli sanottu, että tämän esityksen liput tulevat ehkä myöhemmin myyntiin. Joka tietysti kirvoitti mm. seuraavia viestejä Twitterissä:

"Ai että on iltapäivänäytös tai sitten ei? Schrödingerin Hamlet?" (Eeva)
"Just niin, sinne sopii mennä katsomaan paikan päälle - ehkä siellä on näytös, ehkä ei!" (Tuula)
"Sinänsä Hamletin eksistentiaalinen ahdistus on sitä luokkaa, että Hamlet on epävarmempi kuin se kissa." (Tuula)
"Ollako näytös vai eikö olla? Kas siinä kysymys!" (Tuula)

Aivan uskomattoman huonoa asiakaspalvelua! Ensinnäkin mainonnan ja markkinoinnin puute. Ok, tapahtuma myi loppuun ilman sitäkin, mutta olisi aika asiallista tiedottaa ainakin omilla kotisivuillaan tulevasta vierailuesityksestä! Sitten lipputoimiston välinpitämätön asenne. Turun Sanomissa oli 10.1. julkaistu iso juttu aiheesta, ja jos oltaisiin odoteltu sitä "kuun puoliväliä" milloin lippujen *PITI* tulla myyntiin, niin varmaan oltaisiin jääty ilman.

Jos jotain positiivista tästä tai teatterista pitää sanoa, niin vastasivat viime viikolla laittamaani sähköpostiin nopeasti, ja sain 4 päivää jatkoaikaa varauksen lunastamiselle. Toinen hauska asia on meidän #dägä-porukan ratkiriemukkaat viestit aiheesta Twitterissä.

Summa summarum, Eeva tiivisti asian hyvin... eli ÅST tunnetaan nyt myös nimellä Kummapulju. Ainakin tässä porukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti