torstai 8. maaliskuuta 2012

Less Than Kind / Theatre Royal Windsor 7.3.2012


Keskiviikkoillaksi ajettiin majoittumaan Sloughiin (kyllä, juuri se sama paikka minne loistava The Office-sarja sijoittuu. Kukaan ei varmaan olisi muuten Sloughista kuullutkaan.) ja saman tien lähdettiin kohti Windsoria, minne oli n. 4 mailin matka. Hain teatteriliput ja sitten syömässä Thai Corner-nimisessä paikassa ihan muutaman metrin päässä teatterilta. Ruoka oli hyvää, jos kohta palvelu ei niin huippua.

Terence Rattiganin näytelmä Less Than Kind oli pitkään ”kadonneena”, koska siitä oli olemassa vaan muokattu versio, mutta onneksi yksi kopio alkuperäisestä oli säilynyt, ja tämä oli nyt sitten se. Vuoteen 1944 sijoittuva komedia ”tankkiministeristä” ja hänen naisystävästä, ja jälkimmäisen Kanadasta palaavasta teinipojasta. Konfliktin luo ministerin (joka on teollisuuspohatta) ja pojan (joka on vasemmistoradikaali) välit, koska poika ei hyväksy naimisissa olevan miehen ja leskiäitinsä suhdetta. Aiheesta huolimatta, näytelmä oli viihdyttävä ja kaikki lahjakkaita ja hyviä rooleissaan.


James Wilby oli ministerinä tosi oivallinen, ja oli hienoa nähdä herra elävänä lavalla. Sara Crowe rouva Brownina oli myös hyvä, hieman bimbo nainen joka junailee päivälliskutsuja ministerin lukaalissa, mutta joutuu tiukan valintatilanteen eteen. Tykkäsin kovasti myös nuoresta David Osmondista Michael Brownina, joka joutuu pohtimaan uudelleen poliittista näkökantaansa ja äitinsä valintoja ja omaa suhdettaan ministeriin. Herkullisissa sivurooleissa ?? (nimi pitää tarkistaa käsiohjelmasta myöhemmin, se on nyt jossain) sisäkkönä ja Caroline Head ministerin muualla asuvana vaimona. Oli erinomaisen hyvä näytelmä, ja oli ihanaa nähdä vihdoin Terence Rattiganin näytelmä!


Theatre Royal Windsor oli pienehkö, mutta ihan suht juhlava paikka. Ja sijainti oli aika kuninkaallinen kanssa, suoraan Windsorin linnan alapuolella. Yleisöä oli hirmuisen vähän, vanhempia pariskuntia sekä muutama nuorempien miesten porukka. Harmittavasti aplodit olivat lyhyet; ei taputettu kertaakaan edes takaisin, plääh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti