torstai 13. kesäkuuta 2013

50 vuotias National Theatre

Muutama hetki sitten NT Live julkisti Twitterissä joukon hienoja uusintanäytöksiä viisikymppisen National Theatren kunniaksi!! Tämä vuosi on kyllä ihan huikea, ja nyt vaan kädet kyynärpäitä myöten ristissä että Finnkinokin ottaisi nämä kaikki ohjelmistoonsa, ja mielellään myös Tampereelle, ettei tarvitse ajaa aina Helsinkiin. Mutta edes sinne ainakin!

Ja on todella kiinnostavaa ja mahtavaa, että NT Live:ssä nähdään nyt myös muidenkin teatterien juttuja, eikä vain National Theatren!

Jo aiemmin tiedossa olleita produktioita:

No, tänään 13.6. Helen Mirrenin tähdittämä The Audience, jota olisin mennyt katsomaan Helsinkiin, silläkin uhalla että menee n. aamukolmeen ennenkuin ois ollut kotona. Kun kerran menin luopumaan Lontoon-lipustanikin. Mutta tuleekin ensi tiistaina Tampereelle, jeee! Sinne on siis liput jo. Tämäkään ei ole NT:n omaa ohjelmistoa vaan tulee Gielgud Theatresta.

Seuraava esitys on Manchester Festivalsilta lähetettävä Macbeth (Briteissä 20.7., Suomessa ??), jota olen menossa paikan päälle katsomaan 18.7. Pääosassa yksi maailman parhaista Shakespeare-tulkeista eli Kenneth Branagh.

26.9. (no ainakin Briteissä) näytetään Othello, jonka kävin huhtikuussa katsomassa. Ja meinaan mennä uudelleen jos vaan Suomeen tulee. Rory Kinnear oli hieno Jago, eikä Adrian Lester nimiroolissa ollut huono sekään.

30.1.2014 (Suomen päivää saa vaan toivoa) tulee sitten Shakespearen Coriolanus, suoraan Donmar Theatresta. Päärooleissaan Tom Hiddleston ja Mark Gatiss. Mä toivon saavani liput (myynti alkaa 25.6.) myös, että pääsisin katsomaan joulukuussa ihan livenäkin, mutta Donmar on niin pikkiriikkinen teatteri ja kaikenlaiset etuostajat on varmaan jo ostaneet suurimman osan lipuista... Mahdollisuudet saada lippu ovat siis aika niukat. Hiddles muuten juurikin hetki sitten twiittasi mainoskuvan tästä. Ja herra tuntuu muutenkin olevan aika innoissaan palatessaan Donmarin lavalle...Mutta sitten niitä uusia encoreja, jotka ilmoitettiin tänään!

Rory Kinnearin legendaarinen Hamlet, jota esitettiin NT:ssä 2010. Olin juuri aikeissa mennä heinäkuussa sinne NT arkistoon tätä katsomaan, mutta... Sille on laitettu esityspäiväksi 22.10.

ja tadaa, Frankenstein palaa JÄLLEEN valkokankaille! En tiedä näyttävätkö molemmat versiot, vai vain toisen, mutta samapa tuo! Esityspäivä 31.10, ja meinaan olla sillon itse asiassa Briteissä, koska mulla on lippu 1.11. Stratford-Upon-Avoniin katsomaan Richard II:ta. Ja lisäksi koska:

2.11. on National Theatren 50 v juhlagaala, ja sekin näytetään elokuvateattereissa kautta maailman! Jos suinkin sinne myydään lippuja myös meille tavallisille katsojille, niin aion olla paikan päällä! Jee!

Marraskuussa olisi vielä Alan Bennettin näytelmä The Habit of Art, joka on varmaan myös kiinnostava.

Ja 2014 on sitten jo mainitun Coriolanuksen lisäksi luvassa myös suurmenestys, joka siirtyi NT:tä West Endille eli The War Horse!

NT:n ensi syksyn ohjelmisto julkistetttiin myös tänään, tai meille kanta-asiakkaille tuli mailia siitä jo pari viikkoa sitten, mutta nyt myös kotisivuilla. Ei mitään muuta kovin kiinnostavaa, paitsi elokuusta-lokakuulle esitettävä Edward II voisi olla kiinnostava, vaikkei Shakespearea olekaan. Marlowe oli kuitenkin aikalainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti